Portalspozywczy.pl - portal branży spożywczej i handlu

Jak wypłynąć na szerokie wody gastronomicznego biznesu?

  • Autor: Artykuł promocyjny dostarczony przez firmę Easyfairs
  • Data: 01-02-2012, 08:51
Jak wypłynąć na szerokie wody gastronomicznego biznesu?

Po odpowiedź zapraszamy na targi FOOD-to-GO Gdańsk. Zajawka: Wraz z nadejściem wakacyjnego sezonu na całym Wybrzeżu pojawiają się nowe punkty gastronomiczne - nie brakuje wśród nich lodziarni, smażalni ryb, lokali oferujących kebab czy zapiekanki, a także sezonowych barów w których można spędzić czas sącząc drinka. Pomimo sporej liczby miejsc oferujących posiłki, wydaje się, że ich oferta jest dość jednolita, a podobną zapiekankę można zjeść i nad Bałtykiem, i pod Tatrami. Jak więc wyróżnić się nie tylko na tle lokalnej konkurencji, ale i w szerszym ujęciu?

Wielu inspiracji oraz nowych pomysłów dostarczą z pewnością targi dla gastronomii, lodziarni, pizzerii, barów szybkiej obsługi i cateringu FOOD-to-GO, które odbędą się 7-8 lutego b.r. w Hali AWFiS w Gdańsku.

W czasie targów będzie można zarówno zapoznać się z ofertą sprzętu i wyposażenia dla gastronomii, jak i skorzystać z bezpłatnych porad i prezentacji z zakresu przygotowania szybkich i smacznych przekąsek czy rozwoju własnej firmy. Kompleksowy program imprezy jaki zapewniają organizatorzy targów pozwoli każdemu właścicielowi lokalu gastronomicznego znaleźć rozwiązanie dopasowane do jego wymagań.

  • Dla KAWIARNI i LODZIARNI - maszyny i mieszanki do lodów, napoje, ekspresy do kawy, kostkarki, uzdatniacze wody, witryny;
  • Dla PIZZERII i LUNCH BARÓW - opakowania (w tym opakowania do pizzy), sosy, piece do pizzy, piece konwekcyjno-parowe, rożna, meble gastronomiczne ze stali nierdzewnej;
  • Dla RESTAURACJI - produkty i półprodukty spożywcze, także potrawy regionalne! Ponadto zmywarki, chłodziarki, akcesoria kuchenne, urządzenia gastronomiczne;
  • Dla PUNKTÓW Z JEDZENIEM NA WYNOS - talerze, torebki papierowe, tacki, gotowe dania, przetwory i przyprawy, kebab, tortille, frytkownice;
  • Dla CATERINGU - opakowania tłuszczo- i wodoodporne, bemary gastronomiczne.
Decydując się na wizytę w hali targowej warto zarezerwować sobie czas na uczestnictwo w branżowych seminariach learnShops. W programie tegorocznej edycji nie zabraknie m.in.:
  • pokazów barmańskich - w wykonaniu Trójmiejskiej Grupy Barmańskiej bar4you oraz BarCoctail;
  • prezentacji z zakresu nowoczesnych kanałów sprzedaży w lokalach gastronomicznych;
  • pokazu przyrządzania sushi przygotowanego przez Restaurację 77Sushi;
  • nowych technologii gastronomicznych ułatwiających przygotowywanie dań.
Możliwość zdobycia praktycznej wiedzy to nie jedyny powód dla którego warto odwiedzić targi FOOD-to-GO. Motywem przewodnim całej imprezy będą żywność regionalna oraz ryby. Na stoisku Stowarzyszenia Kobiet Zgorzałego znajdą Państwo lokalne specjały z Pomorza, które można z powodzeniem wprowadzić do menu własnego lokalu. Tego typu potrawy z pewnością pozwolą wyróżnić się wśród pozostałych restauracji. Targi dla gastronomii, pizzerii, lodziarni, barów szybkiej obsługi i cateringu FOOD-to-GO

KOMENTARZE

Artykuł nie posiada jeszcze komentarzy! Twój może być pierwszy. Wypowiedz się!

PARTNER SERWISU

SUBSKRYBUJ PORTALSPOZYWCZY.PL

NEWSLETTER

Najważniejsze informacje portalu portalspozywczy.pl prosto do Twojej skrzynki pocztowej

Portal Spożywczy: polub nas na Facebooku


Portal Spożywczy: dołącz do nas na Google+


Obserwuj Portal Spożywczy na Twitterze


Oferty pracy (23 643) + DODAJ OFERTĘ



Polecane oferty


Nasi partnerzy

  • hrk.pl
  • monsterpolska.pl
  • jobs4sales.pl
  • przedstawiciele.pl
  • jobexplorer.pl
  • jobexpress.pl
  • infopraca.pl
  • praca.pl
  • praca.pl
Oferty przetargów (2 782 270)


Polecane oferty


Oferty nieruchomości


Polecane oferty


Nasi partnerzy

  • www.industrial.pl
  • www.nportal.pl
  • tabelaofert.pl
Oferty komunikatów (397 662)


Polecane oferty

Nasz partner

  • www.komunikaty.pl
Obiekty konferencyjne

» Wyszukiwanie zaawansowane

POLECAMY W SERWISACH