Portalspozywczy.pl - portal branży spożywczej i handlu

Kwadratowe jajka czyli najnowsze światowe technologie dla przemysłu spożywczego

  • Autor: Krystyna Streich, Paweł Żebrowski, Regionalne Centrum Innowacji i Transferu Technologii (RCIiTT) - partner serwisu Technologie
  • Data: 01-06-2009, 09:15

Enterprise Europe Network to największa na świecie sieć kontaktów technologicznych i biznesowych. Znajdują się w niej dwie bazy - pierwsza zawiera informacje o oferowanych technologiach ze wszystkich branż przemysłu oraz o zapotrzebowaniach na konkretne rozwiązania technologiczne, druga zaś to oferty i zapotrzebowania firm w zakresie kontaktów handlowych (poszukiwanie pośredników, przedstawicieli handlowych, kontaktów biznesowych). Sieć ta jest wspierana przez Komisję Europejską.

W poprzednich artykułach publikowanych na "Portalu Spożywczym" Innowacja nie parzy! oraz Sukces = 70% technologia, 20% marketing, 10% szczęście , a mówiących o wadze technologii jako przewagi konkurencyjnej, wiele zostało powiedziane o możliwościach dostępności technologii, bez inwestowania w specjalistyczne poszukiwania. Dziś przedstawiamy Państwu najnowsze, światowe technologie pochodzące z bazy Enterprise Europe Network.

Enterprise Europe Network - technologie i biznes dla każdego.

Dostęp do takiej bazy może uzyskać każdy przedsiębiorca - w przypadku zainteresowania, prosimy o kontakt z Regionalnym Centrum Innowacji i Transferu Technologii w Szczecinie pod adresem transfer@zut.edu.pl lub telefonem (91) 449 41 09. Więcej informacji znajdziecie Państwo na stronie www.innowacje.zut.edu.pl

Poniżej znajdą Państwo przykłady ofert i zapotrzebowań technologicznych, opublikowanych w bazie Enterprise Europe Network. Warto podkreślić, że opublikowanie własnej oferty lub chęci poszukiwania partnera odbywa się dla firmy bezpłatnie. Gdyby zainteresowała Państwa któraś z przedstawionych technologii, prosimy o kontakt z Centrum, z podaniem numerem "Ref." odpowiedniej oferty.

1. Kwadratowe jajka: technologia do produkcji surowych jajek o różnych kształtach, kolorach i smakach (Ref. 09 TR 97NA 3CV9)

Wynalazca z Turcji odkrył metodę do zamiany zwykłych jajek w jajka o różnych kształtach, kolorach i smakach. Jajka mogą być kwadratowe, stożkowate, piramidalne, bardziej skomplikowane lub bezkształtnie. Podstawą technologii jest odkrycie materiału sztucznej skorupki charakteryzującego się kruchością, twardością, porowatością (fakturą) naturalnej skorupki jajka. Zainteresowanie pochodzi głównie z rynku związanego ze Świętami Wielkanocnymi. Wynalazca jest zainteresowany umowami licencyjnymi, spółkami joint-venture oraz pozyskaniem środków finansowych.

2. Oparty na zbożu zamiennik jajek (Ref. IMG-KL016)

KOMENTARZE

Artykuł nie posiada jeszcze komentarzy! Twój może być pierwszy. Wypowiedz się!

PARTNER SERWISU

SUBSKRYBUJ PORTALSPOZYWCZY.PL

NEWSLETTER

Najważniejsze informacje portalu portalspozywczy.pl prosto do Twojej skrzynki pocztowej

Portal Spożywczy: polub nas na Facebooku


Portal Spożywczy: dołącz do nas na Google+


Obserwuj Portal Spożywczy na Twitterze


Oferty pracy (23 691) + DODAJ OFERTĘ



Polecane oferty


Nasi partnerzy

  • hrk.pl
  • monsterpolska.pl
  • jobs4sales.pl
  • przedstawiciele.pl
  • jobexplorer.pl
  • jobexpress.pl
  • infopraca.pl
  • praca.pl
  • praca.pl
Oferty przetargów (2 782 331)


Polecane oferty


Oferty nieruchomości


Polecane oferty


Nasi partnerzy

  • www.industrial.pl
  • www.nportal.pl
  • tabelaofert.pl
Oferty komunikatów (397 663)


Polecane oferty

Nasz partner

  • www.komunikaty.pl
Obiekty konferencyjne

» Wyszukiwanie zaawansowane

POLECAMY W SERWISACH