REKLAMA

Portalspozywczy.pl - portal branży spożywczej i handlu

REKLAMA

Miesięcznik Kariera: Praca o smaku śmietankowym

  • Miesięcznik Kariera
  • Autor: Małgorzata Słabosz
  • Data: 17-10-2008, 16:57
Miesięcznik Kariera: Praca o smaku śmietankowym

Członek zarządu w koszuli w kwiaty, a pani w finansach w klapeczkach. Godziny rozpoczęcia i długość lunchu do wyboru. I do tego wędrówki na siódme piętro do lodówki pełnej lodów. Unilever to korporacja, ale nietypowa.

REKLAMA

Rozkoszny miś Coccolino, seksowny efekt Axe, naturalny Timotei czy zdrowa Flora - każdy zna te reklamy i produkty, nie każdy jednak kojarzy je z Unileverem. Firmą, po której produkty codziennie sięga 150 milionów osób w 151 krajach świata. Kupujący pozwalają, aby Unilever osiągał rocznie dochód ponad 40 miliardów euro, prowadził 300 zakładów produkcyjnych na sześciu kontynentach i zatrudniał 200 tys. osób (w tym 3,1 tys. w Polsce). Praca czy chociażby staż w firmie, która zajmuje trzecie miejsce na świecie w branży FMCG, jest niewątpliwie smakowitym kąskiem.

Ulubione VII piętro

Unilever to duży przekrój marek. - Zajmujemy się produkcją i sprzedażą produktów, które pomagają ich konsumentom czuć się i wyglądać dobrze oraz pełniej korzystać z życia - wyjaśnia Wojciech Tomczak, rzecznik prasowy Unilevera.

Koncern zainwestował w Polsce ponad miliard złotych, czyli jest w czołówce inwestorów zagranicznych w naszym kraju. Pracownicy twierdzą, że firma inwestuje również w nich. - Co dwa lata dostaję możliwość podjęcia nowego wyzwania, mogę się nauczyć czegoś zupełnie nowego - mówi Dorota Krawczyk, brand development menedżer.

Niełatwo "przejąć" pracownika tej firmy. - Próbowano mnie przeciągnąć do innej firmy. Zawsze jednak patrzyłem w przyszłość, na długoterminową karierę, nowe doświadczenia oraz kulturę firmy i zostawałem - opowiada Marek Kopyto, dyrektor m.in. biznesu lodowego i członek zarządu. Ośmioletnie bliźniaki Kopyto, Matylda i Mateusz, które lubią wszystkie lody Algida, też są zadowolone z pracy taty. - Inne dzieci im zazdroszczą, że tata pracuje w sklepie z lodami - mówi Marek.

Łasi na lody są też pracownicy Unilevera. Wszyscy chętnie odwiedzają siódme piętro firmy, gdzie stoi lodówka Algidy. - Ja mam dobrze, bo pracuję na tym piętrze - cieszy się Krawczyk. Blisko też ma Kopyto. - Obserwuję duży ruch. Często trzeba uzupełniać lodówkę - przyznaje.

Buziak dla prezesa

Pracownicy zgodnie twierdzą, że w Unileverze najlepsi są ludzie. - Tutaj poznałam większość moich przyjaciół, nawiązałam znajomości na całe życie - mówi Katarzyna Golonka, starszy specjalista ds. finansów. Pani Kasia nazywana jest "encyklopedią firmy". - Pracuję tu ponad 15 lat. Przeszłam czasy od pokoiku na 10 osób po wielki budynek - opowiada. Golonka pamięta śmieszne sytuacje. Np. gdy kierowca nieznający języka angielskiego, witał prezesa Holendra słowami: "Kiss me".

KOMENTARZE: (2)

Wypowiedz się! Twoja opinia jest ważna!

  • xx 03-12-2008, 15:26:
...zawsze lepiej późno niz wcale :-)
  • zdziwiona 03-12-2008, 15:17:
..nie wiedziałam, ze moge wychodzic wczesniej z pracy..

Zobacz wszystkie komentarze (2)

PARTNER SERWISU
REKLAMA

SUBSKRYBUJ PORTALSPOZYWCZY.PL

NEWSLETTER

Najważniejsze informacje portalu portalspozywczy.pl prosto do Twojej skrzynki pocztowej

Portal Spożywczy: polub nas na Facebooku


Portal Spożywczy: dołącz do nas na Google+


Obserwuj Portal Spożywczy na Twitterze


REKLAMA
Oferty pracy (28 811) + DODAJ OFERTĘ



Polecane oferty


Nasi partnerzy

  • hrk.pl
  • monsterpolska.pl
  • jobs4sales.pl
  • przedstawiciele.pl
  • jobexplorer.pl
  • jobexpress.pl
  • infopraca.pl
  • praca.pl
  • praca.pl
Oferty przetargów (2 782 331)


Polecane oferty


Oferty nieruchomości


Polecane oferty


Nasi partnerzy

  • www.industrial.pl
  • www.nportal.pl
  • tabelaofert.pl
Oferty komunikatów (397 664)


Polecane oferty

Nasz partner

  • www.komunikaty.pl
Obiekty konferencyjne

» Wyszukiwanie zaawansowane

REKLAMA

POLECAMY W SERWISACH