REKLAMA

Portalspozywczy.pl - portal branży spożywczej i handlu

REKLAMA

Najnowsze światowe technologie dla branży spożywczej

  • Autor: Artykuł promocyjny - Zachodniopomorski Uniwersytet Technologiczny
  • Data: 16-11-2009, 11:28

REKLAMA

1. Przyjazna dla środowiska nietoksyczna technologia odymiania produktów spożywczych (Ref.: 09 NL 60AF 3ERM)

Firma z Holandii oferuje przyjazną dla środowiska nietoksyczną technologię odymiania produktów spożywczych oraz miejsc i drewnianych opakowań, w których przechowywane są produkty. Firma nawiąże współpracę w celu dalszego rozwoju technologii oraz firm chcących wprowadzić technologię.

2. Nowatorska metoda do analizy produktów spożywczych bez potrzeby przygotowania próbki (Ref.: 09 DE 1486 3EG9).

Niemiecka firma opracowała nowatorski test oparty na technologii immunoenzymatycznej typu ELISA służący do analizy ilościowej zanieczyszczenia w jedzeniu. Firma szuka partnerów z całej Europy zainteresowanych współpracą nad dalszym rozwojem technologii oraz dystrybucją zestawów testowych.

3. Emulsja do produkcji niskotłuszczowych produktów spożywczych (Ref.: 09 GB 4393 3EUV)

Uniwersytet z Wielkiej Brytanii opracował nowatorską metodę produkcji kropelek wypełnionych powietrzem i pokrytych proteiną. Uniwersytet nawiąże współprace z parterami biznesowymi poprzez umowę licencyjną.

4. Sensory optyczne do stałego monitorowania procesów fermentacji w produktach spożywczych (Ref.: 09 CZ 0744 3E50)

Czeska firma działająca w sektorze B+R opracowała trwały optyczny sensor glukozy oparty na mierzeniu zużycia tlenu poprzez utlenienie glukozy katalizowanej przez enzym oksazyny. Firma nawiąże współpracę mającą na celu znalezieniu nowych przemysłowych oraz badawczych zastosowań.

5. Naturalne chrupiące masło do mięsa lub ryb (Ref.: 09 NL 60AF 3f2E)

Holenderska firma opracowała nowy rodzaj mokrego masła do użycia bezpośrednio na mięso lub ryby, bez konieczności używania maszyn do zanurzania. Uzyskana panierka jest równie chrupiąca i smaczna jak ta uzyskana po smażeniu, ale zawiera mniej tłuszczu. Firma jest zainteresowana współpracą poprzez umowę licencyjną lub umowę handlową z technicznym wsparciem z przedsiębiorstwami z przemysłu spożywczego, które produkują dodatki bądź gotowe produkty spożywcze.

6. Automatycznie produkowane przekąski z możliwością dostosowania do potrzeb klienta (Ref.: 06 ES SEOT OBJ)

KOMENTARZE

Artykuł nie posiada jeszcze komentarzy! Twój może być pierwszy. Wypowiedz się!

PARTNER SERWISU
REKLAMA

SUBSKRYBUJ PORTALSPOZYWCZY.PL

NEWSLETTER

Najważniejsze informacje portalu portalspozywczy.pl prosto do Twojej skrzynki pocztowej

Portal Spożywczy: polub nas na Facebooku


Portal Spożywczy: dołącz do nas na Google+


Obserwuj Portal Spożywczy na Twitterze


REKLAMA
Oferty pracy (25 743) + DODAJ OFERTĘ



Polecane oferty


Nasi partnerzy

  • hrk.pl
  • monsterpolska.pl
  • jobs4sales.pl
  • przedstawiciele.pl
  • jobexplorer.pl
  • jobexpress.pl
  • infopraca.pl
  • praca.pl
  • praca.pl
Oferty przetargów (2 782 331)


Polecane oferty


Oferty nieruchomości


Polecane oferty


Nasi partnerzy

  • www.industrial.pl
  • www.nportal.pl
  • tabelaofert.pl
Oferty komunikatów (397 664)


Polecane oferty

Nasz partner

  • www.komunikaty.pl
Obiekty konferencyjne

» Wyszukiwanie zaawansowane

REKLAMA

POLECAMY W SERWISACH