REKLAMA

Portalspozywczy.pl - portal branży spożywczej i handlu

REKLAMA

Najważniejsze targi gastronomiczne na Pomorzu już w lutym

  • Autor: Artykuł promocyjny dostarczony przez EasyFairs Poland
  • Data: 26-11-2014, 07:14

REKLAMA

Wraz z początkiem przyszłego roku (4-5 lutego 2015r., AMBER EXPO, Gdańsk) odbędą się V Targi Wyposażenia i Produktów dla Gastronomii FOOD-to-GO. Jest to najważniejsze wydarzenie w branży gastronomicznej na Pomorzu. Wystawa z roku na rok cieszy się rosnącym zainteresowaniem zarówno ze strony wystawców, gości targowych jak również mediów. Podczas minionej edycji można było spotkać m.in. profesjonalistów związanych z gastronomią z Obwodu Kaliningradzkiego, Niemiec, czy Włoch, którzy coraz częściej odwiedzają Pomorze.

Targi FOOD-to-GO to dwa dni branżowych spotkań, gdzie wiedza i doświadczenie współgrają z pasją sztuki kulinarnej. Na stoiskach wystawców będzie można zapoznać się z szeroką ofertą urządzeń, maszyn i produktów dla gastronomii. W tym roku organizatorzy odnotowują rekordowe zainteresowanie targami. Z pewnością związane jest to z sukcesem minionej edycji, gdyż jak twierdzą sami wystawcy "(…) przekonała nas rzetelność i profesjonalizm Organizatora. Wysoka frekwencja Gości oraz duże zainteresowanie Klientów wpłynęły na ilość nawiązanych kontaktów handlowych" twierdzi Beata Mozer, Area Sales Manager, Coffema International Sp. z o.o.

Targi FOOD-to-GO wyróżniają się spośród podobnych spotkań tego typu za sprawą Stref Tematycznych. Na szczególną uwagę zasługuje Strefa Bezglutenowa, która powstała z myślą o producentach i dystrybutorach produktów bezglutenowych, jak i samych gościach, którzy każdego roku wykazują duże zainteresowanie tematem. Patronat nad Strefą objęło Polskie Stowarzyszenie Osób z Celiakią i na Diecie Bezglutenowej, które opowie o programie MENU BEZ GLUTENU. Patronem Strefy jest również Zakład Piekarniczo-Cukierniczy GLUTENEX Sp. z o.o., który poprowadzi prezentację pt. "Bezglutenowo nie znaczy niesmacznie" i tym samym obali wszelkie mity związane z produktami bezglutenowymi. O uczuleniu na celiakię oraz diecie bezglutenowej mówi się coraz więcej. Problem ten dotyka ludzi w różnym wieku i o różnym stylu życia. To tylko podkreśla fakt, iż nie można bagatelizować nawet najdrobniejszych oznak choroby. "Mimo toczących się na ten temat licznych dyskusji, nadal na polskiej mapie brakuje restauracji, w których serwowane są potrawy bezglutenowe. Szczególnie widać to na Pomorzu, gdzie tylko w nielicznych punktach można skosztować potraw bezglutenowych. Tracą na tym sami restauratorzy, którzy poprzez wprowadzenie właściwego menu mogliby nie tylko wyróżnić się spośród konkurencji, ale również zyskać nowych klientów" - mówi Anna Przyborowska, Specjalista ds. Organizacji Targów.

KOMENTARZE

Artykuł nie posiada jeszcze komentarzy! Twój może być pierwszy. Wypowiedz się!

PARTNER SERWISU
REKLAMA

SUBSKRYBUJ PORTALSPOZYWCZY.PL

NEWSLETTER

Najważniejsze informacje portalu portalspozywczy.pl prosto do Twojej skrzynki pocztowej

Portal Spożywczy: polub nas na Facebooku


Portal Spożywczy: dołącz do nas na Google+


Obserwuj Portal Spożywczy na Twitterze


REKLAMA
Oferty pracy (11 967) + DODAJ OFERTĘ



Polecane oferty


Nasi partnerzy

  • hrk.pl
  • monsterpolska.pl
  • jobs4sales.pl
  • przedstawiciele.pl
  • jobexplorer.pl
  • jobexpress.pl
  • infopraca.pl
  • praca.pl
  • praca.pl
Oferty przetargów (2 782 331)


Polecane oferty


Oferty nieruchomości


Polecane oferty


Nasi partnerzy

  • www.industrial.pl
  • www.nportal.pl
  • tabelaofert.pl
Oferty komunikatów (397 664)


Polecane oferty

Nasz partner

  • www.komunikaty.pl
Obiekty konferencyjne

» Wyszukiwanie zaawansowane

REKLAMA

POLECAMY W SERWISACH