Portalspozywczy.pl - portal branży spożywczej i handlu

Prestiżowy projekt szkoleniowy "Zarządzanie Badaniami Sektora Produkcji Żywności"

  • Autor: Artykuł promocyjny dostarczony przez firmę Estero
  • Data: 04-10-2012, 13:07

I Zjazd szkoleniowy zakończony

Na początku sierpnia br. odbył się pierwszy zjazd szkoleniowy I grupy projektu "Zarządzanie Badaniami Sektora Produkcji Żywności" - inicjatywy skierowanej do 210 polskich naukowców, pracowników naukowych szkół wyższych, instytutów badawczych, instytutów naukowych Polskiej Akademii Nauk oraz jednostek naukowych tworzących konsorcja naukowe, z wyłączeniem przedsiębiorców.

W trakcie 5 dni Uczestniczki i Uczestnicy projektu szkoleni byli przez światowej sławy ekspertów - szefów międzynarodowych projektów badawczych tj. Prof. Nigel Scollan (Walia), Dr Declan Troy (Irlandia), Prof. Jean-Francois Hocquette (Francja), w zakresie zarządzania badaniami naukowymi i pracami rozwojowymi dostosowanymi do potrzeb przemysłu spożywczego, wg. najlepszych standardów europejskich oraz Dr Martę Dorobę - ekspertkę w zakresie interpersonalnych aspektów pracy w projektach badawczych.

"Doskonałe przykłady z praktyki, bardzo fajne warsztaty łącznie z burzą mózgów" - ocenia jedna z uczestniczek szkolenia dr inż. Agnieszka Wójtowicz z Uniwersytetu przyrodniczego w Lublinie - "szkolenie przydatne również przy nawiązywaniu kontaktów z osobami z innych ośrodków, mamy nadzieję na wspólne badania i wykorzystanie wiedzy we wspólnych projektach" - dodaje Pani Agnieszka.

Dr inż. Jolanta Sienkiewicz z Państwowej Wyższej Szkoły Informatyki i Przedsiębiorczości w Łomży: "dzisiaj mogliśmy dowiedzieć się jak konkretnie podejść do pisania projektu, dla mnie jest to coś nowego, gdyż dopiero mam zamiar rozpocząć pisanie projektów, myślę, że ta wiedza zaprocentuje."

Podczas drugiego, pięciodniowego zjazdu zaprezentowane zostaną przykłady udanej współpracy nauki z biznesem. Zajęcia prowadzone będą w formie warsztatów, podczas których uczestnicy na podstawie uzyskanej wiedzy będą przygotowywali w grupach szkice projektów badawczych. Wyniki prac zostaną ocenione przez ekspertów - kierownika interdyscyplinarnego projektu badawczego oraz przedsiębiorców z branży produkcji żywności.

Jaki jest cel projektu?

Projekt ma na celu podniesienie wiedzy 210 naukowców w zakresie efektywnego planowania pracy zespołów w projektach B+R, zarządzania badaniami naukowymi i pracami rozwojowymi, zwiększenia liczby projektów badawczych dopasowanych do realnych potrzeb sektora produkcji żywności oraz zwiększenia jakości i intensywności współpracy przedsiębiorców i naukowców w skali długofalowej.

KOMENTARZE

Artykuł nie posiada jeszcze komentarzy! Twój może być pierwszy. Wypowiedz się!

PARTNER SERWISU

SUBSKRYBUJ PORTALSPOZYWCZY.PL

NEWSLETTER

Najważniejsze informacje portalu portalspozywczy.pl prosto do Twojej skrzynki pocztowej

Portal Spożywczy: polub nas na Facebooku


Portal Spożywczy: dołącz do nas na Google+


Obserwuj Portal Spożywczy na Twitterze


Oferty pracy (24 340) + DODAJ OFERTĘ



Polecane oferty


Nasi partnerzy

  • hrk.pl
  • monsterpolska.pl
  • jobs4sales.pl
  • przedstawiciele.pl
  • jobexplorer.pl
  • jobexpress.pl
  • infopraca.pl
  • praca.pl
  • praca.pl
Oferty przetargów (2 782 267)


Polecane oferty


Oferty komunikatów (397 662)


Polecane oferty

Nasz partner

  • www.komunikaty.pl
Obiekty konferencyjne

» Wyszukiwanie zaawansowane

POLECAMY W SERWISACH