Portalspozywczy.pl - portal branży spożywczej i handlu

12 produktów żywnościowych z Laurem marszałka Mazowsza

  • Autor: pap
  • Data: 25-03-2010, 18:20

12 produktów żywnościowych zostało nagrodzonych laurem marszałka województwa mazowieckiego dla najlepszych produktów 2009 r. Dwa produkty otrzymały wyróżnienia. W czwartek w Warszawie marszałek Adam Struzik wręczył nagrody ich wytwórcom.

"Mazowsze na swoje bogactwa, ale największym są ludzie i ich potencjał. Żywność jest bardzo istotnym elementem życia. Cenimy zdrowe, naturalne, smaczne wyroby wytwarzane według naturalnych receptur. Takie produkty promujemy w naszym konkursie" - powiedział Struzik.

Organizatorzy podali, że w tegorocznej edycji wystartowało 60 przedsiębiorców, którzy zaprezentowali do oceny 82 produkty.

Mazowieckie Produkty Żywnościowe wyróżnione w tegorocznej trzeciej już edycji konkursu, to ciasto Mazurek Chopina produkowany przez Zakład Cukierniczy "Lukrecja" z Sochaczewa, udziec indyczy po szydłowiecku firmy "BEKON" z Szydłowca oraz Lipczak - miód lipcowy, nektarowy, wielokwiatowy z pasieki "Kurpik" Teresy i Czesława Niedźwiedzkich z Olszewa-Borek w powiecie ostrołęckim i napój "Krzepiak" produkowany przez Browar Ciechan z Ciechanowa.

Laur uzyskały też ser mozzarella w zalewie z Okręgowej Spółdzielni Mleczarskiej w Grodzisku Mazowieckim i Naturalny koncentrat soku jabłkowego ze spółdzielni rolniczej z Białut pod Warszawą. Wyróżnienie otrzymał chleb orkiszowy z siemieniem i słonecznikiem sochaczewskiej firmy Violetty Gzik-Janiak i Jacka Janiaka.

Mazowieckie Produkty Tradycyjne i Naturalne wyróżnione laurem marszałka to chleb golądkowski na zakwasie przygotowywany przez Uczniowski Klub Sportowy przy Zespole Szkół Centrum Kształcenia Rolniczego im. Jadwigi Dziubińskiej w Golądkowie w powiecie pułtuskim, wędliny "Derte Łolsynowe" Teresy Szymczyk z Gospodarstwa Agroturystycznego "Kurpianka" Lelis w powiecie ostrołęckim oraz ser podpuszczkowy dojrzewający Honoraty Cieślak z gospodarstwa z miejscowości Rososz w powiecie mińskim.

Nagrodę otrzymały też maliny z rumem z firmy "Smaki i Aromaty" Anny Langowskiej z Kobyłki, miód lipowy z Gospodarstwa Pasiecznego Adama i Wojciecha Piotrkowskich z Żuromina, nalewka z derenia Haliny Mitręgi z Nowej Suchej w powiecie sochaczewskim.

Wyróżnienie uzyskały "Sery Domowe Rosiaka" produkowane przez Sławomira Rosiaka z gospodarstwa rolnego Brzozów w powiecie sochaczewskim.

Podobał się artykuł? Podziel się!

KOMENTARZE

Artykuł nie posiada jeszcze komentarzy! Twój może być pierwszy. Wypowiedz się!

PARTNER SERWISU

SUBSKRYBUJ PORTALSPOZYWCZY.PL

NEWSLETTER

Najważniejsze informacje portalu portalspozywczy.pl prosto do Twojej skrzynki pocztowej

Portal Spożywczy: polub nas na Facebooku


Portal Spożywczy: dołącz do nas na Google+


Obserwuj Portal Spożywczy na Twitterze


Oferty pracy (23 650) + DODAJ OFERTĘ



Polecane oferty


Nasi partnerzy

  • hrk.pl
  • monsterpolska.pl
  • jobs4sales.pl
  • przedstawiciele.pl
  • jobexplorer.pl
  • jobexpress.pl
  • infopraca.pl
  • praca.pl
  • praca.pl
Oferty przetargów (2 782 270)


Polecane oferty


Oferty nieruchomości


Polecane oferty


Nasi partnerzy

  • www.industrial.pl
  • www.nportal.pl
  • tabelaofert.pl
Oferty komunikatów (397 662)


Polecane oferty

Nasz partner

  • www.komunikaty.pl
Obiekty konferencyjne

» Wyszukiwanie zaawansowane

POLECAMY W SERWISACH