REKLAMA

Portalspozywczy.pl - portal branży spożywczej i handlu

REKLAMA

Do sieci Dziedzictwo Kulinarne Opolskie należy już 35 podmiotów

  • Autor: PAP
  • Data: 01-03-2013, 08:16

W czwartek do Regionalnej Sieci Dziedzictwo Kulinarne Opolskie przystąpiło 10 nowych członków, wśród nich są: piekarnie, pasieka, restauracje i producent wędlin. W sumie w sieci, która służy promocji produktów regionalnych, jest 35 podmiotów z woj. opolskiego.

REKLAMA

W czwartek nowi członkowie sieci odebrali w opolskim urzędzie marszałkowskim certyfikaty przynależności oraz specjalne emaliowane tabliczki z logo Dziedzictwa Kulinarnego Opolskiego, a dotychczasowi członkowie certyfikaty członkostwa na rok 2013.

Edyta Grabowska z Piekarni Grabowski z Otmic (Opolskie) przystąpiła do sieci, by - jak mówiła - móc szerzej promować swoje produkty i szukać nowych rynków zbytu. Dodała, że ma nadzieję, iż np. nowych klientów przekona logotyp sieci, gwarantujący jakość lokalnego produktu.

Do sieci przystąpiła też Restauracja Kamieniec z Kamienia Śląskiego. Anna Jaskuła z restauracji również liczy na promocyjny i marketingowy efekt Dziedzictwa Kulinarnego Opolskiego.

Wicedyrektor departamentu rolnictwa i rozwoju wsi Urzędu Marszałkowskiego Województwa Opolskiego Mariola Szachowicz zachęcała do korzystania z wszelkich form promocji, jakie urząd oferuje członkom sieci. "Rokrocznie umożliwiamy udział w targach krajowych i zagranicznych, udział w konkursach, konferencjach, wyjazdach studyjnych, które służą podpatrywaniu dobrych praktyk promowania lokalnych produktów w innych krajach" - wyliczała.

Dodała, że na ten rok, podobnie jak w ubiegłym, planowane są również publikacje nt. członków sieci.

Jak podała Szachowicz, na wsparcie działań prowadzonych w ramach Dziedzictwa Kulinarnego Opolskiego na ten rok wynosi 225 tys. zł. Pieniądze te pochodzą z budżetu województwa oraz z funduszy Krajowej Sieci Obszarów Wiejskich.

Regionalną Sieć "Dziedzictwo Kulinarne Opolskie" tworzą rolnicy, producenci, przetwórcy żywności, restauracje, hotele, gospodarstwa agroturystyczne, sklepy i punkty gastronomiczne. Sieć pomaga promować żywność wysokiej jakości. Logo sieci - charakterystyczna czapka kucharska na niebieskim tle - zamieszczone na produktach i budynkach firm należących do zrzeszenia ma gwarantować najwyższą jakość żywności wyprodukowanej w woj. opolskim.

KOMENTARZE

Artykuł nie posiada jeszcze komentarzy! Twój może być pierwszy. Wypowiedz się!

PARTNER SERWISU
REKLAMA

SUBSKRYBUJ PORTALSPOZYWCZY.PL

NEWSLETTER

Najważniejsze informacje portalu portalspozywczy.pl prosto do Twojej skrzynki pocztowej

Portal Spożywczy: polub nas na Facebooku


Portal Spożywczy: dołącz do nas na Google+


Obserwuj Portal Spożywczy na Twitterze


REKLAMA
Oferty pracy (29 272) + DODAJ OFERTĘ



Polecane oferty


Nasi partnerzy

  • hrk.pl
  • monsterpolska.pl
  • jobs4sales.pl
  • przedstawiciele.pl
  • jobexplorer.pl
  • jobexpress.pl
  • infopraca.pl
  • praca.pl
  • praca.pl
Oferty przetargów (2 782 331)


Polecane oferty


Oferty nieruchomości


Polecane oferty


Nasi partnerzy

  • www.industrial.pl
  • www.nportal.pl
  • tabelaofert.pl
Oferty komunikatów (397 664)


Polecane oferty

Nasz partner

  • www.komunikaty.pl
Obiekty konferencyjne

» Wyszukiwanie zaawansowane

REKLAMA

POLECAMY W SERWISACH