REKLAMA

Portalspozywczy.pl - portal branży spożywczej i handlu

REKLAMA

Zainteresowanie firm spożywczych nowymi technologiami nie maleje

  • Autor: Łukasz Rawa, portalspozywczy.pl
  • Data: 09-07-2014, 09:48
Firmy spożywcze inwestują w maszyny
Małgorzata Sklorz, dyrektor ds. marketingu Promar (fot. mat.pras.)

Mimo zawirowań na rynku, obserwujemy pozytywne zjawisko, jakim jest stałe zainteresowanie zakładów spożywczych inwestycjami w nowoczesne technologie - zauważa w wywiadzie dla portalspozywczy.pl Małgorzata Sklorz, dyrektor ds. marketingu Promar.

REKLAMA
- Jak ocenia Pani pierwszą połowę roku pod względem sprzedaży maszyn? Czy firmy spożywcze zmniejszają inwestycje w park maszynowy?

- Wszyscy jesteśmy graczami na jednym rynku i mamy świadomość zawirowań, które miały miejsce, zwłaszcza w pierwszym kwartale roku. Mimo tego, obserwujemy pozytywne zjawisko, jakim jest stałe zainteresowanie zakładów inwestycjami w nowoczesne i efektywne technologie. Wydaje się, że szczególnie teraz, kluczowe jest dalsze podnoszenie produktywności oraz optymalizacja procesów produkcyjnych. Pierwszą połowę roku w zakresie sprzedaży maszyn oceniamy bardzo pozytywnie. Był to dla nas intensywny czas, począwszy od doradztwa i doboru optymalnych rozwiązań, aż po realizację dostaw urządzeń i maszyn do zakładów przemysłu spożywczego.

- Czy Pani firma nawiązała współpracę z nowymi partnerami?

- W ostatnich latach oferta firmy Promar przeszła znaczącą ewolucję. Kluczowym wydarzeniem było objęcie w roku 2012 wyłącznego przedstawicielstwa firmy Handtmann w Polsce, światowego lidera w produkcji systemów do nadziewania. Kładziemy nacisk na współpracę wyłącznie z wiodącymi dostawcami, dlatego też w ostatnim czasie pogłębiamy współpracę z nowymi partnerami tj. z firmą Fessmann, która jest uznanym na świecie producentem nowoczesnych komór do wędzenia, parzenia oraz schładzania, odpowiednich do każdej wielkości produkcji oraz firmą Travaglini, która specjalizuje się w produkcji instalacji do fermentacji, suszenia wyrobów typu m.in: salami, kiełbas suchych, wędzonek surowych oraz w unikatowych rozwiązaniach specjalistycznych pomieszczeń o wysokiej klasie czystości z kontrolowaną atmosferą, dedykowanych do działów pakowania i plastrowania tzw. „clean room". Interesującą propozycją firmy Travaglini mogą być również instalacje do rozmrażania mięsa i ryb, które w pełni kontrolowanych warunkach pozwalają uzyskać rozmrożony surowiec najwyższej jakości. Dostrzegając rozwój segmentu „convenience food", szczególnie wysokiej jakości, pogłębiamy również współpracę z Grupą „Provisur", skupiającą marki oferujące linie produkcyjne do takich wyrobów jak hamburgery, nuggetsy, kulki mięsne, pulpety, snacki etc. Tak szeroka oferta pozwala proponować naszym klientom, kompletne i sprawdzone rozwiązania dla różnej skali produkcji i różnych aplikacji.

KOMENTARZE: (1)

Wypowiedz się! Twoja opinia jest ważna!

  • art spons 14-07-2014, 14:41:
Moderator: komentarz został usunięty ze względu na naruszenie zasad forum. Prosimy o zachowanie kultury dyskusji.

Zobacz wszystkie komentarze (1)

PARTNER SERWISU
REKLAMA

SUBSKRYBUJ PORTALSPOZYWCZY.PL

NEWSLETTER

Najważniejsze informacje portalu portalspozywczy.pl prosto do Twojej skrzynki pocztowej

Portal Spożywczy: polub nas na Facebooku


Portal Spożywczy: dołącz do nas na Google+


Obserwuj Portal Spożywczy na Twitterze


REKLAMA
Oferty pracy (28 811) + DODAJ OFERTĘ



Polecane oferty


Nasi partnerzy

  • hrk.pl
  • monsterpolska.pl
  • jobs4sales.pl
  • przedstawiciele.pl
  • jobexplorer.pl
  • jobexpress.pl
  • infopraca.pl
  • praca.pl
  • praca.pl
Oferty przetargów (2 782 331)


Polecane oferty


Oferty nieruchomości


Polecane oferty


Nasi partnerzy

  • www.industrial.pl
  • www.nportal.pl
  • tabelaofert.pl
Oferty komunikatów (397 664)


Polecane oferty

Nasz partner

  • www.komunikaty.pl
Obiekty konferencyjne

» Wyszukiwanie zaawansowane

REKLAMA

POLECAMY W SERWISACH