Portalspozywczy.pl - portal branży spożywczej i handlu

Funkcjonowanie magazynu chłodniczego warto optymalizować

  • Autor: ŁR, portalspozywczy.pl
  • Data: 01-06-2012, 13:06

Sprawne funkcjonowanie magazynu chłodniczego wymaga stworzenia w nim warunków do efektywnej pracy, czyli jednoczesnej obsługi wielu procesów, realizowanych na rzecz dużej liczby klientów, bez przestojów i tzw. „wąskich gardeł".

Paulina Motylewska, dyrektor marketingu Pago zwraca uwagę, że błędy czy niedopatrzenia popełnione podczas planowania inwestycji będą rzutować na późniejszą sprawność obsługi. - Oddanie do użytku każdej chłodni Pago było poprzedzone szeregiem wzajemnych uzgodnień pomiędzy: inwestorem, projektantem, głównym wykonawcą, a dostawcami wyposażenia. Chodziło o dostosowanie wszystkich rozwiązań do specyfiki i wymagań związanych z obsługą produktów mrożonych - tłumaczy.

Wiązało się to m.in. z optymalną aranżacją przestrzeni, doborem wyposażenia o odpowiednich parametrach i zapewnieniem pełnej kompatybilności wszystkich urządzeń i technologii, w tym informatycznych, by w pełni wykorzystać ich potencjał i sprawować skuteczną kontrolę nad wszystkimi zachodzącymi w magazynie procesami. - Wyposażenie poszczególnych stanowisk roboczych w narzędzia umożliwiające sprawną identyfikację towarów i dostęp do wszelkich niezbędnych funkcji systemu informatycznego pozwoliło skrócić czas obsługi, zminimalizować ryzyko pomyłek popełnianych przez personel oraz, co równie istotne, podnieść komfort pracy - mówi Motylewska.

Podobał się artykuł? Podziel się!

KOMENTARZE

Artykuł nie posiada jeszcze komentarzy! Twój może być pierwszy. Wypowiedz się!

PARTNER SERWISU

SUBSKRYBUJ PORTALSPOZYWCZY.PL

NEWSLETTER

Najważniejsze informacje portalu portalspozywczy.pl prosto do Twojej skrzynki pocztowej

Portal Spożywczy: polub nas na Facebooku


Portal Spożywczy: dołącz do nas na Google+


Obserwuj Portal Spożywczy na Twitterze



POLECAMY W SERWISACH