Portalspozywczy.pl - portal branży spożywczej i handlu

Marek Marzec o założeniach IV Kongresu Bezpieczeństwa Żywności

  • Autor: www.portalspozywczy.pl
  • Data: 18-09-2017, 12:23
Marek Marzec o założeniach IV Kongresu Bezpieczeństwa Żywności
Marek Marzec, właściciel i zarządzający firmą Ewa-Bis/ fot. Żelazna Studio

O głównych założeniach IV Kongresu Bezpieczeństwa Żywności oraz o największych wyzwaniach związanych z produkcją żywności i z jej bezpieczeństwem mówi w rozmowie z serwisem www.portalspozywczy.pl Marzec Marzec, organizator IV Kongresu Bezpieczeństwa Żywności, IFS Business Development Consultant CEE.

Jakie są główne założenia Kongresu i jego główne walory merytoryczne?

Głównym założeniem kongresu jest przekazanie wiedzy merytorycznej oraz praktycznej w zakresie jakości i bezpieczeństwa żywności.

Uczestniczący w kongresie będą mogli wymienić się wiedzą oraz doświadczeniami w tym zakresie a także zapoznać się z nowatorskimi rozwiązaniami. Kongres będzie okazją do wymiany swoich doświadczeń między producentami zarówno międzynarodowymi jak i mniejszymi lokalnymi firmami. W trakcie prezentacji i paneli dyskusyjnych przedstawione będą kwestie zarówno przyrodnicze i środowiskowe jak i ekonomiczne, technologiczne oraz prawne. Będzie możliwość poznania oraz posłuchania ciekawych wykładów wybitnych ekspertów z wielu dziedzin. Poruszone zostaną zagadnienia np. takie jak: etyka i etos w produkcji żywności, rola finansów w bezpiecznym prowadzeniu biznesu, wpływu opakowań na żywność, roli i znaczeniu logistyki w łańcuchu żywnościowym.

Oddzielna sesja będzie poświęcona zagadnieniom produkcji podstawowej surowców do przetwórstwa a także produktom sprzedawanym w postaci świeżej do końcowego klienta . W ramach imprez towarzyszących kongresowi odbędzie się wystawa innowacyjnych produktów spożywczych, opakowań, oraz innych rozwiązań przydatnych w produkcji i obrocie żywnością.

Do kogo skierowany jest Kongres Bezpieczeństwa Żywności? Eksperci z których dziedzin nauki i biznesu wezmą udział w spotkaniu?

Kongres dedykowany jest dla osób zajmujących się sprawami związanymi z produkcją, dystrybucją i obsługą biznesu sektora żywnościowego.

Na Kongresie spotkamy m.in. indywidualnych producentów rolnych, przedstawicieli firm produkcyjnych, logistycznych, sieci handlowych, eksporterów, jednostek certyfikujących, banków, firm ubezpieczeniowych, laboratoriów oraz przedstawicieli służb nadzoru rynku.

Bardzo interesującą grupą uczestników będą przedstawiciele polskiej nauki. Kilkanaście wiodących szkół zawodowych i uczelni przedstawi swoją ofertę dla biznesu w tym szczególnie możliwości zatrudnienia absolwentów.

Obsługę medialną zapewnią przedstawiciele wiodących portali branżowych oraz wielu dziennikarzy tradycyjnych mediów.

Jakie Pana zdaniem są obecnie największe wyzwania związane z produkcją żywności i z jej bezpieczeństwem?

KOMENTARZE

Artykuł nie posiada jeszcze komentarzy! Twój może być pierwszy. Wypowiedz się!

PARTNER SERWISU

SUBSKRYBUJ PORTALSPOZYWCZY.PL

NEWSLETTER

Najważniejsze informacje portalu portalspozywczy.pl prosto do Twojej skrzynki pocztowej

Portal Spożywczy: polub nas na Facebooku


Portal Spożywczy: dołącz do nas na Google+


Obserwuj Portal Spożywczy na Twitterze


Oferty pracy (23 944) + DODAJ OFERTĘ



Polecane oferty


Nasi partnerzy

  • hrk.pl
  • monsterpolska.pl
  • jobs4sales.pl
  • przedstawiciele.pl
  • jobexplorer.pl
  • jobexpress.pl
  • infopraca.pl
  • praca.pl
  • praca.pl
Oferty przetargów (2 782 267)


Polecane oferty


Oferty nieruchomości


Polecane oferty


Nasi partnerzy

  • www.industrial.pl
  • www.nportal.pl
  • tabelaofert.pl
Oferty komunikatów (397 662)


Polecane oferty

Nasz partner

  • www.komunikaty.pl
Obiekty konferencyjne

» Wyszukiwanie zaawansowane

POLECAMY W SERWISACH