Portalspozywczy.pl - portal branży spożywczej i handlu

Na rynku brakuje cukierników

  • Autor: rp.pl
  • Data: 29-04-2008, 16:37
Na rynku brakuje cukierników

Najprostsza droga do zostania cukiernikiem wiedzie przez zawodowe szkoły gastronomiczne i izby rzemieślnicze. Nauka trwa trzy lata, potem można podnosić kwalifikacje na specjalistycznych kursach - czytamy w serwisie rp.pl.

Pod koniec 2007 roku wszystkie izby rzemieślnicze w Polsce kształciły 9077 osób w tym zawodzie. W porównaniu z latami 2005 i 2006 to o 10 proc. uczniów mniej. Dlatego w kraju zaczyna brakować cukierników. - Myślę, że wynika to m.in. z niżu demograficznego oraz ze słabnącego zainteresowania tego typu zawodami - mówi Jerzy Cackowski, naczelnik Wydziału Oświaty Dolnośląskiej Izby Rzemieślniczej we Wrocławiu.



Źródło: Rzeczpospolita Podobał się artykuł? Podziel się!

KOMENTARZE

Artykuł nie posiada jeszcze komentarzy! Twój może być pierwszy. Wypowiedz się!

PARTNER SERWISU

SUBSKRYBUJ PORTALSPOZYWCZY.PL

NEWSLETTER

Najważniejsze informacje portalu portalspozywczy.pl prosto do Twojej skrzynki pocztowej

Portal Spożywczy: polub nas na Facebooku


Portal Spożywczy: dołącz do nas na Google+


Obserwuj Portal Spożywczy na Twitterze


Oferty pracy (24 340) + DODAJ OFERTĘ



Polecane oferty


Nasi partnerzy

  • hrk.pl
  • monsterpolska.pl
  • jobs4sales.pl
  • przedstawiciele.pl
  • jobexplorer.pl
  • jobexpress.pl
  • infopraca.pl
  • praca.pl
  • praca.pl
Oferty przetargów (2 782 267)


Polecane oferty


Oferty komunikatów (397 662)


Polecane oferty

Nasz partner

  • www.komunikaty.pl
Obiekty konferencyjne

» Wyszukiwanie zaawansowane

POLECAMY W SERWISACH