Portalspozywczy.pl - portal branży spożywczej i handlu

Natura, tradycja, trendy prozdrowotne - o tym będziemy rozmawiać na X FRSiH!

  • Autor: www.portalspozywczy.pl
  • Data: 18-10-2017, 17:08
Natura, tradycja, trendy prozdrowotne - o tym będziemy rozmawiać na X FRSiH!
fot. PTWP

O najnowszych trendach na rynku spożywczym, ale jednocześnie o naturze, tradycji i powrocie do korzeni będziemy rozmawiać podczas X Forum Rynku Spożywczego i Handlu 6-7 listopada w Warszawie. Zarejestruj swój udział!

Naturalna i prozdrowotna żywność i napoje przestają być towarem "luksusowym". Konsumenci coraz częściej poszukują produktów o prostym składzie z domieszką „zdrowia” i takich, które nawiązują do znanych im smaków i formatów. Z drugiej strony można zaobserwować coraz więcej tzw. rozpoznawalnych innowacji, ponieważ konsumenci są również zainteresowani „przekręceniem” tradycji. O najnowszych trendach, ale jednocześnie powrocie do korzeni, będziemy rozmawiać podczas X Forum Rynku Spożywczego i Handlu! 

WIĘCEJ INFORMACJI O FRSIH, AGENDA I MOŻLIWOŚĆ REJESTRACJI NA WYDARZENIA NA WWW.FRSIH.PL.

Szczególnej uwadze polecamy debaty:

6 listopada 2017 r.; 11.30-13.00: Rynek wobec trendów kulinarnych i prozdrowotnych: od żywności zdrowej, funkcjonalnej, do superfoods

·         Moda na gotowanie i zdrowe odżywianie zmienia rynek FMCG
·         Odpowiedź producentów na trendy prozdrowotne: zmiana składu, opakowań, komunikacji
·         Potencjał rynku żywności ekologicznej w Polce
·         Nowe nisze – żywność funkcjonalna, dla sportowców, dla alergików – podbijają masowy rynek
·         Superfoods – „nadżywność” czy skuteczny marketing?

6 listopada 2017 r.; 13.30-15.00: Naturalność, jakość, bezpieczeństwo – trzy filary produkcji i promocji polskiej żywności

·         Producenci poruszają się w gąszczu systemów bezpieczeństwa żywności – czy tak musi być?
·         Droga produktu od pola do stołu – jak skontrolować jakość na każdym etapie produkcji?
·         Gwarancja jakości i powtarzalności produktów spożywczych – certyfikacja, technologie, dobre praktyki
·         Efektywność produkcji – optymalne wykorzystanie zasobów i potencjału produkcyjnego
·         Na straży dobrego, czyli walka z czarnym PR-em i mitami wokół polskiej żywności
·         Restrykcyjne normy prawne gwarantem jakości i bezpieczeństwa polskiej żywności

KOMENTARZE

Artykuł nie posiada jeszcze komentarzy! Twój może być pierwszy. Wypowiedz się!

PARTNER SERWISU

SUBSKRYBUJ PORTALSPOZYWCZY.PL

NEWSLETTER

Najważniejsze informacje portalu portalspozywczy.pl prosto do Twojej skrzynki pocztowej

Portal Spożywczy: polub nas na Facebooku


Portal Spożywczy: dołącz do nas na Google+


Obserwuj Portal Spożywczy na Twitterze


Oferty pracy (23 213) + DODAJ OFERTĘ



Polecane oferty


Nasi partnerzy

  • hrk.pl
  • monsterpolska.pl
  • jobs4sales.pl
  • przedstawiciele.pl
  • jobexplorer.pl
  • jobexpress.pl
  • infopraca.pl
  • praca.pl
  • praca.pl
Oferty przetargów (2 782 266)


Polecane oferty


Oferty nieruchomości


Polecane oferty


Nasi partnerzy

  • www.industrial.pl
  • www.nportal.pl
  • tabelaofert.pl
Oferty komunikatów (397 662)


Polecane oferty

Nasz partner

  • www.komunikaty.pl
Obiekty konferencyjne

» Wyszukiwanie zaawansowane

POLECAMY W SERWISACH