REKLAMA

Portalspozywczy.pl - portal branży spożywczej i handlu

REKLAMA

Prezes Vemag: Maszyny szyjemy na miarę

  • Autor: Łukasz Rawa, portalspozywczy.pl
  • Data: 02-10-2013, 08:11
Prezes Vemag: Maszyny szyjemy na miarę
Marianna Kowalczuk, prezes Vemag Polska

Nasza firma dynamicznie się rozwija. Wdrażamy wiele innowacji, praktycznie we wszystkich oferowanych przez nas produktach – mówi serwisowi portalspozywczy.pl Marianna Kowalczuk, prezes Vemag Polska.

REKLAMA

Znana w branży mięsnej na całym świecie od ponad 60 lat niemiecka firma Vemag posiada dwie fabryki: Vemag Anlagenbau produkującą komory do obróbki termicznej wędlin, ryb i sera oraz Vemag Maschinenbau specjalizującą się w produkcji maszyn i rozwiązań na bazie nadziewarek. - Idziemy bardzo mocno w kierunku dalszego rozwoju linii do automatyzacji produkcji kiełbas i parówek oraz technologii do przetwarzania mięsa mielonego. Można powiedzieć, że obecnie światowi liderzy w przetwórstwie mięsa mielonego korzystają właśnie tylko z naszych linii. W tej kategorii stały się one standardem. Wynika to z faktu, że są one bardzo wydajne i bardzo oszczędne w kosztach eksploatacji, a otrzymywany produkt jest najwyższej jakości. Rozwiązania, które proponujemy są dopracowane w najdrobniejszych szczegółach - podkreśla Marianna Kowalczuk. - Staramy się również odpowiadać na zapotrzebowanie firm wyspecjalizowanych w produkcji wszelkiego rodzaju wyrobów convenience. Oceniamy, że ta kategoria ma ogromną przyszłość. Od kilku lat produkcja burgerów, kulek mięsnych, pulpetów, krokietów itp. stale rośnie. Podobnie wygląda sytuacja w zakresie produktów koekstrudowanych - dodaje.

Zaznacza, że produkty Vemag nie są dedykowane wyłącznie branży mięsnej. - Generalnie, w ofercie posiadamy maszyny dla całej branży spożywczej. Przykładowo, nasze nadziewarki są mocno wykorzystywane w piekarnictwie. W tej branży wdrożyliśmy w Polsce już kilka bardzo dużych instalacji. Jednak planujemy jeszcze mocniejszy rozwój w tym sektorze. Rozwiązania Vemag w stosunku do konwencjonalnych maszyn piekarniczych, które dotychczas były użytkowane, otwierają przed piekarzami zupełnie nowe możliwości - zauważa Kowalczuk. - Na rosnącą popularność naszych maszyn wśród piekarzy wpływa m.in. trend produkcji tzw. Chlebów gatunkowych, czyli np. żytnich z ziarnami oraz tzw. pieczywa foremkowego. Oferowane przez nas technologie idealnie się do tego nadają - akcentuje.

Zwraca uwagę, że produkowane przez jej firmę maszyny są o wiele dokładniejsze od tradycyjnych systemów, co przekłada się na znaczenie efektywniejsze wykorzystanie surowca. - W konwencjonalnych maszynach wydajność waha się między 8 a 9 proc., w naszych wartość ta wynosi 1 proc. Przy dużej skali produkcji, np. dla sieci handlowych, taka różnica przekłada się na ogromne oszczędności - mówi prezes Vemag Polska. Zapytana o ceny maszyn, odpowiada, że ich poziom nie uległ w ostatnim okresie istotnym zmianom. - Ceny maszyn są w pewnym stopniu uzależnione od cen stali i innych surowców do ich produkcji. Najważniejsze na tym rynku jest jednak know-how, innowacyjność i trafne rozpoznanie potrzeb klienta - ocenia.

KOMENTARZE

Artykuł nie posiada jeszcze komentarzy! Twój może być pierwszy. Wypowiedz się!

PARTNER SERWISU
REKLAMA

SUBSKRYBUJ PORTALSPOZYWCZY.PL

NEWSLETTER

Najważniejsze informacje portalu portalspozywczy.pl prosto do Twojej skrzynki pocztowej

Portal Spożywczy: polub nas na Facebooku


Portal Spożywczy: dołącz do nas na Google+


Obserwuj Portal Spożywczy na Twitterze


REKLAMA
Oferty pracy (28 811) + DODAJ OFERTĘ



Polecane oferty


Nasi partnerzy

  • hrk.pl
  • monsterpolska.pl
  • jobs4sales.pl
  • przedstawiciele.pl
  • jobexplorer.pl
  • jobexpress.pl
  • infopraca.pl
  • praca.pl
  • praca.pl
Oferty przetargów (2 782 331)


Polecane oferty


Oferty nieruchomości


Polecane oferty


Nasi partnerzy

  • www.industrial.pl
  • www.nportal.pl
  • tabelaofert.pl
Oferty komunikatów (397 664)


Polecane oferty

Nasz partner

  • www.komunikaty.pl
Obiekty konferencyjne

» Wyszukiwanie zaawansowane

REKLAMA

POLECAMY W SERWISACH