Portalspozywczy.pl - portal branży spożywczej i handlu

Prezes ZRP: Produkty regionalne szansą małych i średnich producentów żywności

  • Autor: Łukasz Rawa, portalspozywczy.pl
  • Data: 14-05-2009, 14:39

- Zaczynamy dopiero proces promocji polskiej zdrowej żywności. Tej przetwarzanej w warunkach naturalnych, z zachowaniem tradycyjnych receptur - mówi Jerzy Bartnik, prezes Związku Rzemiosła Polskiego.

Zdaniem Bartnika w Polsce produkowana jest wyjątkowa żywność. - Dlatego powinniśmy wyjątkowo ją promować - podkreśla prezes ZRP. - Szansą dla małych i średnich przedsiębiorców jest właśnie to, co regionalne, tradycyjne i niemasowe - dodaje.

Propozycje producentów regionalnych specjałów muszą brać pod uwagę realia rynkowe i zainteresowania konsumentów. - Pole działania producentów żywności tradycyjnej może być bardzo szerokie, od supermarketów do agroturystyki - ocenia Jerzy Bartnik. - Zarówno na poziomie unijnym, jak i krajowym są środki na promocję produktów regionalnych. Trzeba z nich korzystać - akcentuje.

Podobał się artykuł? Podziel się!

KOMENTARZE

Artykuł nie posiada jeszcze komentarzy! Twój może być pierwszy. Wypowiedz się!

PARTNER SERWISU

SUBSKRYBUJ PORTALSPOZYWCZY.PL

NEWSLETTER

Najważniejsze informacje portalu portalspozywczy.pl prosto do Twojej skrzynki pocztowej

Portal Spożywczy: polub nas na Facebooku


Portal Spożywczy: dołącz do nas na Google+


Obserwuj Portal Spożywczy na Twitterze


Oferty pracy (22 138) + DODAJ OFERTĘ



Polecane oferty


Nasi partnerzy

  • hrk.pl
  • monsterpolska.pl
  • jobs4sales.pl
  • przedstawiciele.pl
  • jobexplorer.pl
  • jobexpress.pl
  • infopraca.pl
  • praca.pl
  • praca.pl
Oferty przetargów (2 782 270)


Polecane oferty


Oferty nieruchomości


Polecane oferty


Nasi partnerzy

  • www.industrial.pl
  • www.nportal.pl
  • tabelaofert.pl
Oferty komunikatów (397 662)


Polecane oferty

Nasz partner

  • www.komunikaty.pl
Obiekty konferencyjne

» Wyszukiwanie zaawansowane

POLECAMY W SERWISACH