REKLAMA

Portalspozywczy.pl - portal branży spożywczej i handlu

REKLAMA

Przyznano certyfikaty "Dobry produkt - wybór ekspertów" 2011

  • Autor: www.portalspozywczy.pl
  • Data: 04-10-2011, 13:02
Przyznano certyfikaty

Grupa PTWP SA, wydawca magazynu Rynek Spożywczy oraz portali portalspozywczy.pl i dlahandlu.pl, wspólnie z Polską Organizacją Handlu i Dystrybucji przyznała już po raz drugi firmom z branży żywnościowej certyfikaty "Dobry produkt - wybór ekspertów".

REKLAMA

Zobacz zdjęcia z rozdania certyfikatów!

W skład jury wchodzili m.in. Andrzej Wojciechowski oraz Doc. Dr Urszula Kłosiewicz-Górecka.

Nagrody mają postać certyfikatów, które producenci i/lub dystrybutorzy mogą przez rok eksponować na opakowaniach nagrodzonych produktów. Celem nagród, przyznawanych w sześciu kategoriach, jest popularyzacja i promocja najlepszych produktów spożywczych, które wyróżniają się jakością, innowacyjnością, sposobem opakowania, i które znajdują największe uznanie u klientów.

Certyfikaty przyznano w kilku kategoriach: wielkość sprzedaży, jakość produktu, produkt innowacyjny, funkcjonalność opakowań i design, produkt regionalny i produkt zagraniczny.

W kategorii Wielkość sprzedaży wyróżnienie otrzymał jogurt do picia Activia firmy Danone. Activia za sprawą swych walorów zdrowotnych, smakowych oraz poręcznemu opakowaniu zbudowała sobie silną pozycję rynkową w tej kategorii i notuje wysokie wzrosty sprzedaży. Certyfikat odebrał Jerzy Sroga, dyrektor ds. relacji z rolnictwem i rozwoju ekosystemu firmy Danone.

W kategorii Jakość produktu wyróżniono dwa wyroby. Pierwszą nagrodę w tej kategorii otrzymał Kindziuk zakładów mięsnych PMB, który jest jedną z najbardziej rozpoznawalnych i najlepszych jakościowo wędlin w klasie premium w Polsce. Certyfikat odebrał prezesa zarządu PMB Adam Lenkiewicz.

W tej kategorii wyróżnienie otrzymał także Sok pomarańczowy Tymbark Classic (w opakowaniu 1 litr), firmy Maspex Wadowice. Certyfikat przyznano za niezmiennie wysoką jakość produktu zarówno pod względem wsadu, jak i opakowania, który trafia w gusta konsumentów generując wysoką sprzedaż w kategorii soków. Spółkę reprezentował Julian Pawlak, członek rady nadzorczej Maspeksu.

Również w kategorii Produkt innowacyjny przyznano dwie nagrody. Pierwszą odebrał Marek Sypek, prezes zarządu firmy Agros Nova za nową linię innowacyjnych, mokrych fiksów marki Łowicz "Dziś na obiad". Jury przyznało ją za wprowadzenie na polski rynek pierwszego takiego produktu, pozwalającego na szybkie i sprawne przygotowanie dań obiadowych.

Kolejnym beneficjentem tytułu "Dobry produkt - Wybór ekspertów" jest Masa Krówkowa firmy Bakalland do smarowania wafli. Masa ta nie zawiera konserwantów, stanowi świetny dodatek do ciast i deserów. Jest pakowana w wygodne puszki, z systemem otwierania easy open. Certyfikat wręczono Marianowi Owerko - prezesowi zarządu Bakalland SA.

Następną nagradzaną kategorią była Funkcjonalność opakowań i design. Wyróżnienie otrzymały również dwa produktu. Certyfikat dla "Szynki delikatnej" marki własnej sieci Biedronka odebrał Marcin Domański - dyrektor Jeronimo Martins Dystrybucja. Jest to produkt w plasterkach, zapakowany w innowacyjne opakowanie z wygodnym zamknięciem. Funkcjonalne opakowanie, nie tylko doskonale się prezentuje, ale równie łatwo się otwiera, jak i zamyka, co pozwala dłużej przechowywać produkt. Produkt został przygotowany we współpracy z firmą Abraham Schinken Gmbh.

Drugim wyróżnionym produktem okazały się Herbaty Pu-erh z wiśnią i osmantusem oraz z pigwą i trawą cytrynową firmy Posti. Certyfikat za wygodne opakowanie pozwalające zachować wszystkie właściwości herbaty po otwarciu, bez konieczności przesypywania do innego opakowania, odebrała Magdalena Ciężkowska - kierownik ds. marketingu i rozwoju Posti.

W kategorii Produkt zagraniczny wyróżnienie otrzymała Oliwa z oliwek extra vergine firmy Monini Polska, a odebrał je Michał Ceglarz - traditional sales manager Monini Polska. Zdaniem ekspertów, oliwa z oliwek zrewolucjonizowała podejście Polaków do gotowania, otworzyła nowe możliwości kulinarne, a także zmieniła wymagania i podejście polskiego konsumenta wykorzystania tradycyjnych olejów.

Ostatnią kategorią był Produkt regionalny. Tu certyfikat "Dobry produkt - wybór ekspertów" otrzymały Pierogi z kapustą i grzybami Swojska Chata firmy U Jędrusia. Nagrodę za farsz pierogów przygotowany z kapusty pochodzącej z lokalnych upraw i powstały na bazie lokalnej małopolskiej receptury, odebrał Andrzej Krupiński - dyrektor naczelny, "U Jędrusia".

Podczas IV Forum Rynku Spożywczego wręczono również Nagrody Rynku Spożywczego 2010.

CENY HURTOWE

KOMENTARZE

Artykuł nie posiada jeszcze komentarzy! Twój może być pierwszy. Wypowiedz się!

PARTNER SERWISU
REKLAMA

SUBSKRYBUJ PORTALSPOZYWCZY.PL

NEWSLETTER

Najważniejsze informacje portalu portalspozywczy.pl prosto do Twojej skrzynki pocztowej

Portal Spożywczy: polub nas na Facebooku


Portal Spożywczy: dołącz do nas na Google+


Obserwuj Portal Spożywczy na Twitterze


REKLAMA
Oferty pracy (28 147) + DODAJ OFERTĘ



Polecane oferty


Nasi partnerzy

  • hrk.pl
  • monsterpolska.pl
  • jobs4sales.pl
  • przedstawiciele.pl
  • jobexplorer.pl
  • jobexpress.pl
  • infopraca.pl
  • praca.pl
  • praca.pl
Oferty przetargów (2 782 331)


Polecane oferty


Oferty nieruchomości


Polecane oferty


Nasi partnerzy

  • www.industrial.pl
  • www.nportal.pl
  • tabelaofert.pl
Oferty komunikatów (397 664)


Polecane oferty

Nasz partner

  • www.komunikaty.pl
Obiekty konferencyjne

» Wyszukiwanie zaawansowane

REKLAMA

POLECAMY W SERWISACH