Portalspozywczy.pl - portal branży spożywczej i handlu

Rośnie zapotrzebowanie na sukralozę. Tate & Lyle wznawia produkcję

  • Autor: Adam Bogacz dla portalspozywczy.pl
  • Data: 08-06-2011, 00:12

Tate & Lyle zamierza wznowić produkcje sukralozy w USA w związku ze znacznym wzrostem zapotrzebowania na ten słodzik.

Produkcja w zakładzie w McIntosh w Alabamie została wstrzymana w maju 2009 r., a klienci obsługiwani byli z zakładu w Singapurze. Decyzja ta była wymuszona pojawieniem się licznej grupy producentów sukralozy z Chin, którzy wygrali z Tate & Lyle proces, w którym Tate & Lyle zarzucał im naruszanie patentu.

Tate & Lyle twierdzi, że udział wartościowy sukralozy na rynku słodzików zwiększył się do 28%, a Splenda (marka Tate & Lyle) ma 90% udziału w rynku sukralozy.

Sukraloza, pochodna cukru, to słodzik 600 razy słodszy od cukru i ma smak bardzo zbliżony do cukru, najbardziej ze wszystkich słodzików.

Podobał się artykuł? Podziel się!

KOMENTARZE

Artykuł nie posiada jeszcze komentarzy! Twój może być pierwszy. Wypowiedz się!

PARTNER SERWISU

SUBSKRYBUJ PORTALSPOZYWCZY.PL

NEWSLETTER

Najważniejsze informacje portalu portalspozywczy.pl prosto do Twojej skrzynki pocztowej

Portal Spożywczy: polub nas na Facebooku


Portal Spożywczy: dołącz do nas na Google+


Obserwuj Portal Spożywczy na Twitterze


Oferty pracy (18 860) + DODAJ OFERTĘ



Polecane oferty


Nasi partnerzy

  • hrk.pl
  • monsterpolska.pl
  • jobs4sales.pl
  • przedstawiciele.pl
  • jobexplorer.pl
  • jobexpress.pl
  • infopraca.pl
  • praca.pl
  • praca.pl
Oferty przetargów (2 782 263)


Polecane oferty


Oferty nieruchomości


Polecane oferty


Nasi partnerzy

  • www.industrial.pl
  • www.nportal.pl
  • tabelaofert.pl
Oferty komunikatów (397 662)


Polecane oferty

Nasz partner

  • www.komunikaty.pl
Obiekty konferencyjne

» Wyszukiwanie zaawansowane

POLECAMY W SERWISACH