Portalspozywczy.pl - portal branży spożywczej i handlu

Ten wynalazek zrewolucjonizuje rynek majonezu i keczupu

  • Autor: Onet.pl / liqui-glide.com
  • Data: 09-11-2012, 16:00

Wynalazek grupy studentów z Massachusetts Institute of Technology pod kierownictwem profesora Kripa Varanasi’ego pozwoli bez problemu uporać się z zalegającym na dnie butelki keczupem, czy majonezem w słoiku - informuje onet.pl za liqui-glide.com.

Umożliwi nam to specjalny smar pokrywający wnętrza opakowań. Wynalazek ten zdobył drugie miejsce i nagrodę publiczności w konkursie "MIT $100K Entrepreneurship Competition".

Jak twierdzą twórcy smar jest w 100 procentach nieszkodliwy, a wręcz jadalny, więc nawet w przypadku zeskrobania go ze ścianek opakowania i spożycia nie grożą nam żadne przykre konsekwencje.

Podobał się artykuł? Podziel się!

KOMENTARZE: (2)

Wypowiedz się! Twoja opinia jest ważna!

  • dcffd 12-11-2012, 12:41:
Kolejna chemia w jedzeniu.... Naprawdę tego mi potrzeba?
  • A 11-11-2012, 23:51:
Teraz każdy będzie musiał zapłącić za używanie patentu ;)
Ciekawe czy jest on zarejestrowany ogólnoświatowo

Zobacz wszystkie komentarze (2)

PARTNER SERWISU

SUBSKRYBUJ PORTALSPOZYWCZY.PL

NEWSLETTER

Najważniejsze informacje portalu portalspozywczy.pl prosto do Twojej skrzynki pocztowej

Portal Spożywczy: polub nas na Facebooku


Portal Spożywczy: dołącz do nas na Google+


Obserwuj Portal Spożywczy na Twitterze


Oferty pracy (23 761) + DODAJ OFERTĘ



Polecane oferty


Nasi partnerzy

  • hrk.pl
  • monsterpolska.pl
  • jobs4sales.pl
  • przedstawiciele.pl
  • jobexplorer.pl
  • jobexpress.pl
  • infopraca.pl
  • praca.pl
  • praca.pl
Oferty przetargów (2 782 267)


Polecane oferty


Oferty nieruchomości


Polecane oferty


Nasi partnerzy

  • www.industrial.pl
  • www.nportal.pl
  • tabelaofert.pl
Oferty komunikatów (397 662)


Polecane oferty

Nasz partner

  • www.komunikaty.pl
Obiekty konferencyjne

» Wyszukiwanie zaawansowane

POLECAMY W SERWISACH