Portalspozywczy.pl - portal branży spożywczej i handlu

Sante: Segment wafli ryżowych rozwija się i jest pełen perspektyw (wywiad)

  • Autor: Jakub Szymanek / portalspozywczy.pl
  • Data: 12-04-2017, 13:25
Sante: Segment wafli ryżowych rozwija się i jest pełen perspektyw (wywiad)
fot. shutterstock

- Segment wafli ryżowych prawdopodobnie będzie rozwijać się w kierunku zwiększenia różnorodności i dostępności produktów, i my również będziemy proponować innowacje, trzymając się podstawowej zasady: gwarancji jakości - powiedziała Zofia Wodnicka z biura prasowego marki Sante, w rozmowie z serwisem portalspozywczy.pl.

Wydaje się, że trend na żywność convenience oraz trendy health & wellness mogą wpływać na zwiększenie sprzedaży wafli ryżowych. Jak oceniają Państwo potencjał rozwoju tego typu produktów w Polsce?

Polacy coraz bardziej dbają o swój organizm poprzez funkcjonalną dietę. Zwiększająca się świadomość konsumentów oraz chęć spożywania zdrowej żywności z pewnością daje również możliwości rozwoju rynku wafli ryżowych w Polsce. To produkt niskokaloryczny i można traktować go zarówno jako pełnowartościową przekąskę, jak i wartościowy odżywczo zamiennik zwykłego pieczywa. Wafle ryżowe Sante są wypiekane z pełnego ziarna ryżu brązowego, zawierającego wiele cennych substancji odżywczych. Wyróżniają się niską zawartością tłuszczu i nie zawierają dodatku cukrów. Są naturalnym źródłem błonnika, który wspiera pracę układu pokarmowego.

Jak oceniają Państwo rynek i pozycję swojej firmy?

Rynek wafli zbożowych systematycznie rozwija się i ma perspektywy, a firma Sante jest na nim jednym z najmocniejszych graczy z uwagi na najwyższą jakość wafli ryżowych, ich innowacyjne receptury i wyjątkowy smak. Zwiększająca się świadomość wpływu diety na zdrowie oraz rosnące oczekiwania wobec jakości produktów, determinują asortyment  sklepów – musi być starannie dobrany i odpowiadać prozdrowotnym oczekiwaniom klientów.

Jakie trendy panują obecnie na rynku wafli ryżowych? Czy – Państwa zdaniem – to rozwijający się segment?

Rynek wafli zbożowych jest bardzo interesujący. Z naszych obserwacji wynika, iż rozwija się zarówno rynek wafli grubych, jak i cienkich. Obecnie największą popularnością cieszą się wafle ryżowe naturalne, ale także nasza nowość – wafle extra cienkie kukurydziane. W ostatnich latach obserwujemy na rynku zwiększającą się różnorodność wafli ryżowych – chodzi tu zarówno o dodatki do wafli, jak i różne gramatury opakowań. Sante wyznacza nowe trendy w segmencie wafli ryżowych – to nasza firma wprowadziła na rynek wafle ryżowe z dodatkiem amarantusa zaliczanego do super żywności. Już dziś możemy obserwować dynamiczny wzrost sprzedaży wafli ryżowych z dodatkiem superfoods. Jako jedyna firma oferujemy także wafle ryżowe z solą himalajską.

KOMENTARZE: (1)

Wypowiedz się! Twoja opinia jest ważna!

  • as 12-04-2017, 22:25:
Nie wydaje mi się, że firma Sante wyznacza nowe trendy w segmencie wafli ryżowych - wystarczy spojrzeć na linię produktów SONKO - Wafle cienkie superfoods - również mają w swoim składzie amarantus oraz sól himalajską, więc chyba firma Sante nie jest jedyną firmą mającą takie składniki.

Zobacz wszystkie komentarze (1)

PARTNER SERWISU

SUBSKRYBUJ PORTALSPOZYWCZY.PL

NEWSLETTER

Najważniejsze informacje portalu portalspozywczy.pl prosto do Twojej skrzynki pocztowej

Portal Spożywczy: polub nas na Facebooku


Portal Spożywczy: dołącz do nas na Google+


Obserwuj Portal Spożywczy na Twitterze


Oferty pracy (20 374) + DODAJ OFERTĘ



Polecane oferty


Nasi partnerzy

  • hrk.pl
  • monsterpolska.pl
  • jobs4sales.pl
  • przedstawiciele.pl
  • jobexplorer.pl
  • jobexpress.pl
  • infopraca.pl
  • praca.pl
  • praca.pl
Oferty przetargów (2 782 269)


Polecane oferty


Oferty nieruchomości


Polecane oferty


Nasi partnerzy

  • www.industrial.pl
  • www.nportal.pl
  • tabelaofert.pl
Oferty komunikatów (397 662)


Polecane oferty

Nasz partner

  • www.komunikaty.pl
Obiekty konferencyjne

» Wyszukiwanie zaawansowane

POLECAMY W SERWISACH