Portalspozywczy.pl - portal branży spożywczej i handlu

FSB Piekarnie wkrótce otwiera nowy zakład, który podwoi moce spółki

  • Autor: www.portalspozywczy.pl, Paulina Bełżecka
  • Data: 24-02-2013, 14:21
FSB Piekarnie wkrótce otwiera nowy zakład, który podwoi moce spółki
Waldemar Topolski, dyrektor zarządzający FSB Piekarnie

Spółka FSB Piekarnie szacuje, że nowy zakład produkcyjny w Strzegomiu ruszy w marcu tego roku. Będzie produkował kilkaset milionów bułek rocznie i w segmencie bułek podwoi moce produkcyjne polskiego oddziału FSB.

- Inwestycja w Strzegomiu idzie zgodnie z planem. Jesteśmy na etapie końcowych odbiorów pozwoleń i rozruchu technologicznego. Produkcja w nowej piekarni powinna zacząć się w marcu - mówi w rozmowie z serwisem portalspozywczy.pl Waldemar Topolski, dyrektor zarządzający FSB Piekarnie.

Zakład będzie produkował głównie pieczywo hamburgerowe i hot-dogi, a także pieczywo cukiernicze i tortille.

- Trudno obiecać, że już w tym roku osiągniemy produkcję na poziomie kilkaset milionów bułek rocznie, bo zaczynamy w połowie roku. Myślę, że do takiego poziomu dojdziemy w ciągu jednego lub dwóch lat - mówi Waldemar Topolski.

Obecnie firma FSB Piekarnie jest w Polsce liderem rynku pieczywa hamburgerowego mrożonego. Dzięki nowej inwestycji będzie w stanie zaproponować nowy produkt - pieczywo nie mrożone. - Zamierzamy produkować w nowym zakładzie pieczywo hamburgerowe paczkowane, z możliwie krótkim terminem przydatności do spożycia. Z tym produktem chcemy wejść na rynek detaliczny największych sieci handlowych w Polsce i za granicą - mówi dyrektor zarządzający.

To już druga piekarnia polskiego oddziału międzynarodowego holdingu Fresh Start Bakeries - lidera w produkcji pieczywa hamburgerowego, należącego do grupy Aryzta. W już istniejącej piekarni w Michałowie-Reginowie produkowane jest pieczywo hamburgerowe. Spółka w ostatnich latach zmodernizowała park maszynowy w tym zakładzie, zwiększając produkcję o 40 proc. Jak mówi Waldemar Topolski, kolejne inwestycje w ten zakład nie są na razie planowane.

- Obecnie osiągamy kilkadziesiąt milionów złotych obrotów. Jeśli chodzi o nową piekarnię, plany są bardzo ambitne. Nowa piekarnia podwoi nasze moce produkcyjne w bułkach. Dodatkowo będzie produkować rogaliki i tortillę - dodaje.

Podobał się artykuł? Podziel się!

KOMENTARZE: (3)

Wypowiedz się! Twoja opinia jest ważna!

  • kolo 22-10-2014, 09:43:
Przy zakupie sprzętu idą tam wałki o co kaman.
p.Marta wie :)
  • robert10 25-02-2013, 12:23:
...wlasnie dlatego jest silna...
  • Argos 25-02-2013, 09:03:
Ta firma istnieje dzięki Mc Donalds więc nie wiem na czym polega jej silna pozycja.

Zobacz wszystkie komentarze (3)

PARTNER SERWISU

SUBSKRYBUJ PORTALSPOZYWCZY.PL

NEWSLETTER

Najważniejsze informacje portalu portalspozywczy.pl prosto do Twojej skrzynki pocztowej

Portal Spożywczy: polub nas na Facebooku


Portal Spożywczy: dołącz do nas na Google+


Obserwuj Portal Spożywczy na Twitterze


Oferty pracy (19 924) + DODAJ OFERTĘ



Polecane oferty


Nasi partnerzy

  • hrk.pl
  • monsterpolska.pl
  • jobs4sales.pl
  • przedstawiciele.pl
  • jobexplorer.pl
  • jobexpress.pl
  • infopraca.pl
  • praca.pl
  • praca.pl
Oferty przetargów (2 782 270)


Polecane oferty


Oferty nieruchomości


Polecane oferty


Nasi partnerzy

  • www.industrial.pl
  • www.nportal.pl
  • tabelaofert.pl
Oferty komunikatów (397 662)


Polecane oferty

Nasz partner

  • www.komunikaty.pl
Obiekty konferencyjne

» Wyszukiwanie zaawansowane

POLECAMY W SERWISACH