Portalspozywczy.pl - portal branży spożywczej i handlu

Granex: Świadomość Polaków w kwestii zdrowej żywności rośnie

  • Autor: www.portalspozywczy.pl
  • Data: 10-04-2012, 12:48
Granex: Świadomość Polaków w kwestii zdrowej żywności rośnie
Zawiera Błonnik i Jabłko to produkt w formie granulatu otrębowego z wysoką zawartością błonnika

Branża przetworów zbożowych przeżywa w ostatnich latach swój rozkwit - uważa Anna Warpechowska z firmy Granex. Jej zdaniem, powodem tej sytuacji jest rosnąca z roku na rok świadomość żywieniowa Polaków, którzy coraz częściej zwracają uwagę na obecność wartościowych produktów tego rodzaju w swojej codziennej diecie.

- Na taki trend wpływ ma również moda na odchudzanie oraz zdrowe odżywianie. Kierując się oczekiwaniami konsumentów producenci wprowadzają na rynek wiele innowacyjnych artykułów. Wśród nich prym wiodą produkty przygotowywane z pełnego ziarna zbóż oraz żywność o podwyższonej zawartości błonnika pokarmowego - mówi Anna Warpechowska w rozmowie z serwisem portalspozywczy.pl.

Zwraca uwagę, że w branży coraz częściej stosowane są także mniej znane surowce o docenionych w ostatnich latach wartościach odżywczych, takie jak orkisz czy amarantus. - Częściej dba się również o naturalność produktów - w tym celu opracowuje się receptury pozbawione soli, cukru oraz sztucznych dodatków smakowych i zapachowych czy konserwantów - mówi nasza rozmówczyni.

Anna Warpechowska przypomina, że firma Granex jako pierwsza wprowadziła do swojej oferty przekąskę wysokobłonnikową w formie Zdrowego Błonnika. - Od tego czasu sukcesywnie wzbogaca swoją ofertę o inne tego rodzaju produkty - np. Zawiera Błonnik i Jabłko oraz pieczywo i wafle pszeniczne Zawiera Błonnik. Firma zadbała również o najmłodszych konsumentów, oferując im w ostatnim czasie całą gamę różnokolorowych i różnosmakowych płatków śniadaniowych, wzbogaconych kompleksem witamin - wymienia.

Ponadto, Granex od początku swojej działalności inwestuje w nowe rozwiązania technologiczne. W opracowywanych recepturach firma zwraca uwagę przede wszystkim na naturalność wyrobów, dbając o jak najniższą zawartość soli i cukru oraz nie stosując sztucznych dodatków i konserwantów.

Podobał się artykuł? Podziel się!

KOMENTARZE

Artykuł nie posiada jeszcze komentarzy! Twój może być pierwszy. Wypowiedz się!

PARTNER SERWISU

SUBSKRYBUJ PORTALSPOZYWCZY.PL

NEWSLETTER

Najważniejsze informacje portalu portalspozywczy.pl prosto do Twojej skrzynki pocztowej

Portal Spożywczy: polub nas na Facebooku


Portal Spożywczy: dołącz do nas na Google+


Obserwuj Portal Spożywczy na Twitterze


Oferty pracy (26 701) + DODAJ OFERTĘ



Polecane oferty


Nasi partnerzy

  • hrk.pl
  • monsterpolska.pl
  • jobs4sales.pl
  • przedstawiciele.pl
  • jobexplorer.pl
  • jobexpress.pl
  • infopraca.pl
  • praca.pl
  • praca.pl
Oferty przetargów (2 782 267)


Polecane oferty


Oferty nieruchomości


Polecane oferty


Nasi partnerzy

  • www.industrial.pl
  • www.nportal.pl
  • tabelaofert.pl
Oferty komunikatów (397 662)


Polecane oferty

Nasz partner

  • www.komunikaty.pl
Obiekty konferencyjne

» Wyszukiwanie zaawansowane

POLECAMY W SERWISACH