REKLAMA

Portalspozywczy.pl - portal branży spożywczej i handlu

REKLAMA

Granex: Świadomość Polaków w kwestii zdrowej żywności rośnie

  • Autor: www.portalspozywczy.pl
  • Data: 10-04-2012, 12:48
Granex: Świadomość Polaków w kwestii zdrowej żywności rośnie
Zawiera Błonnik i Jabłko to produkt w formie granulatu otrębowego z wysoką zawartością błonnika

Branża przetworów zbożowych przeżywa w ostatnich latach swój rozkwit - uważa Anna Warpechowska z firmy Granex. Jej zdaniem, powodem tej sytuacji jest rosnąca z roku na rok świadomość żywieniowa Polaków, którzy coraz częściej zwracają uwagę na obecność wartościowych produktów tego rodzaju w swojej codziennej diecie.

REKLAMA

- Na taki trend wpływ ma również moda na odchudzanie oraz zdrowe odżywianie. Kierując się oczekiwaniami konsumentów producenci wprowadzają na rynek wiele innowacyjnych artykułów. Wśród nich prym wiodą produkty przygotowywane z pełnego ziarna zbóż oraz żywność o podwyższonej zawartości błonnika pokarmowego - mówi Anna Warpechowska w rozmowie z serwisem portalspozywczy.pl.

Zwraca uwagę, że w branży coraz częściej stosowane są także mniej znane surowce o docenionych w ostatnich latach wartościach odżywczych, takie jak orkisz czy amarantus. - Częściej dba się również o naturalność produktów - w tym celu opracowuje się receptury pozbawione soli, cukru oraz sztucznych dodatków smakowych i zapachowych czy konserwantów - mówi nasza rozmówczyni.

Anna Warpechowska przypomina, że firma Granex jako pierwsza wprowadziła do swojej oferty przekąskę wysokobłonnikową w formie Zdrowego Błonnika. - Od tego czasu sukcesywnie wzbogaca swoją ofertę o inne tego rodzaju produkty - np. Zawiera Błonnik i Jabłko oraz pieczywo i wafle pszeniczne Zawiera Błonnik. Firma zadbała również o najmłodszych konsumentów, oferując im w ostatnim czasie całą gamę różnokolorowych i różnosmakowych płatków śniadaniowych, wzbogaconych kompleksem witamin - wymienia.

Ponadto, Granex od początku swojej działalności inwestuje w nowe rozwiązania technologiczne. W opracowywanych recepturach firma zwraca uwagę przede wszystkim na naturalność wyrobów, dbając o jak najniższą zawartość soli i cukru oraz nie stosując sztucznych dodatków i konserwantów.

KOMENTARZE

Artykuł nie posiada jeszcze komentarzy! Twój może być pierwszy. Wypowiedz się!

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

SUBSKRYBUJ PORTALSPOZYWCZY.PL

NEWSLETTER

Najważniejsze informacje portalu portalspozywczy.pl prosto do Twojej skrzynki pocztowej

Portal Spożywczy: polub nas na Facebooku


Portal Spożywczy: dołącz do nas na Google+


Obserwuj Portal Spożywczy na Twitterze


REKLAMA
Oferty pracy (28 308) + DODAJ OFERTĘ



Polecane oferty


Nasi partnerzy

  • hrk.pl
  • monsterpolska.pl
  • jobs4sales.pl
  • przedstawiciele.pl
  • jobexplorer.pl
  • jobexpress.pl
  • infopraca.pl
  • praca.pl
  • praca.pl
Oferty przetargów (2 782 331)


Polecane oferty


Oferty nieruchomości


Polecane oferty


Nasi partnerzy

  • www.industrial.pl
  • www.nportal.pl
  • tabelaofert.pl
Oferty komunikatów (397 664)


Polecane oferty

Nasz partner

  • www.komunikaty.pl
Obiekty konferencyjne

» Wyszukiwanie zaawansowane

REKLAMA

POLECAMY W SERWISACH