Portalspozywczy.pl - portal branży spożywczej i handlu

Nowa marka pieczywa na polskim rynku

  • Autor: portalspożywczy.pl
  • Data: 22-11-2013, 14:49

Spółka Uniscale wprowadza na polski rynek nową markę tradycyjnego francuskiego pieczywa - Maison du blé. Oferta Maison du blé to przede wszystkim bogaty wybór ciastek francuskich, w tym croissantów oraz jedyne w swoim rodzaju chleby wypiekane według oryginalnych receptur legendarnego paryskiego piekarza - Frederica Lalosa. Wśród produktów Maison du blé można znaleźć również pieczywo kanapkowe oraz eleganckie ciasteczka przygotowywane na bazie 100 proc. migdałów - tzw. makaroniki.

Pieczywo Maison du blé wypiekane jest we Francji w tradycyjnych kamiennych piecach piekarniczych według autorskich przepisów. Częściowo ręczny, podawany stałej kontroli proces produkcji oraz staranny wybór najszlachetniejszych składników, w tym naturalnej francuskiej mąki, pozwalają na uzyskanie najwyższej jakości wypieków o niezwykłych walorach smakowych i unikatowym, rustykalnym wyglądzie. Flagowymi produktami marki są ciastka francuskie i chleby.

Ciastka francuskie Maison du blé słyną z nietuzinkowych smaków, serwowanych „na słodko, słono, i na ostro". Są to przede wszystkim rogaliki croissant (dostępne w różnych gramaturach, w wersji klasycznej oraz z nadzieniem - kakao z orzechem laskowym lub marcepanowym), a także takie smakołyki jak: owocowe mini koszyczki (m.in. z mango, z jabłkiem, z wiśnią i z maliną), ciastka z morelami, francuskie bułeczki (z czekoladą i z kremem), zawijańce (m.in. z żurawiną i z czekoladą) oraz monokle (z cynamonem, z rodzynkami , z szynką i z serem, pizzowo-pomidorowe oraz z trzema serami i musztardą).

Do produkcji ciastek francuskich Maison du blé używa się wyłącznie 84% masła z regionu Poitou - Charentes, którego najwyższą jakość i oryginalne pochodzenie potwierdza apelacja AOC (Appellation d'origine contrôlée). Chleby Maison du blé z kolei produkowane są na naturalnym zakwasie bez dodatku środków chemicznych. Wszystkie chleby w ofercie marki (chleb łamaniec, wiejski, pełnoziarnisty oraz chleb na specjalnym zakwasie z mąki gryczanej) przygotowywane są według przepisów samego Frederica Lalosa. Ten paryski piekarz, uważany jest za jednego z najlepszych na świecie, a jego wypieki serwowane są w wielu renomowanych francuskich hotelach i restauracjach, a także w piekarniach sieci Le Quartier du pain.

Podobał się artykuł? Podziel się!

KOMENTARZE: (1)

Wypowiedz się! Twoja opinia jest ważna!

  • janek 11-12-2013, 06:26:
Pieczywo francuskie to jednowielkie badziwo, skończy jak bagietka.
Wróćmy do Naszego wypiekanego 40lat temu pieczywa Polskiego na zakwasie bez dodatku poprawiaczy-chemii. To będzie hit.

Zobacz wszystkie komentarze (1)

PARTNER SERWISU

SUBSKRYBUJ PORTALSPOZYWCZY.PL

NEWSLETTER

Najważniejsze informacje portalu portalspozywczy.pl prosto do Twojej skrzynki pocztowej

Portal Spożywczy: polub nas na Facebooku


Portal Spożywczy: dołącz do nas na Google+


Obserwuj Portal Spożywczy na Twitterze


Oferty pracy (16 111) + DODAJ OFERTĘ



Polecane oferty


Nasi partnerzy

  • hrk.pl
  • monsterpolska.pl
  • jobs4sales.pl
  • przedstawiciele.pl
  • jobexplorer.pl
  • jobexpress.pl
  • infopraca.pl
  • praca.pl
  • praca.pl
Oferty przetargów (2 782 262)


Polecane oferty


Oferty nieruchomości


Polecane oferty


Nasi partnerzy

  • www.industrial.pl
  • www.nportal.pl
  • tabelaofert.pl
Oferty komunikatów (397 662)


Polecane oferty

Nasz partner

  • www.komunikaty.pl
Obiekty konferencyjne

» Wyszukiwanie zaawansowane

POLECAMY W SERWISACH

Drodzy Użytkownicy!

W związku z odwiedzaniem naszych serwisów internetowych przetwarzamy Twój adres IP, pliki cookies i podobne dane nt. aktywności lub urządzeń użytkownika. Jeżeli dane te pozwalają zidentyfikować Twoją tożsamość, wówczas będą traktowane jako dane osobowe zgodnie z Rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady 2016/679 (RODO).

Administratora tych danych, cele i podstawy przetwarzania oraz inne informacje wymagane przez RODO znajdziesz w Polityce Prywatności pod tym linkiem.

Jeżeli korzystasz także z innych usług dostępnych za pośrednictwem naszych serwisów, przetwarzamy też Twoje dane osobowe podane przy zakładaniu konta, rejestracji na eventy, zamawianiu prenumeraty, newslettera, alertów oraz usług online (w tym Strefy Premium, raportów, rankingów lub licencji na przedruki).

Administratorów tych danych osobowych, cele i podstawy przetwarzania oraz inne informacje wymagane przez RODO znajdziesz również w Polityce Prywatności pod tym linkiem. Dane zbierane na potrzeby różnych usług mogą być przetwarzane w różnych celach, na różnych podstawach oraz przez różnych administratorów danych.

Pamiętaj, że w związku z przetwarzaniem danych osobowych przysługuje Ci szereg gwarancji i praw, a przede wszystkim prawo do sprzeciwu wobec przetwarzania Twoich danych. Prawa te będą przez nas bezwzględnie przestrzegane. Jeżeli więc nie zgadzasz się z naszą oceną niezbędności przetwarzania Twoich danych lub masz inne zastrzeżenia w tym zakresie, koniecznie zgłoś sprzeciw lub prześlij nam swoje zastrzeżenia pod adres odo@ptwp.pl.

Zarząd PTWP-ONLINE Sp. z o.o.