Portalspozywczy.pl - portal branży spożywczej i handlu

Nowa marka pieczywa na polskim rynku

  • Autor: portalspożywczy.pl
  • Data: 22-11-2013, 14:49

Spółka Uniscale wprowadza na polski rynek nową markę tradycyjnego francuskiego pieczywa - Maison du blé. Oferta Maison du blé to przede wszystkim bogaty wybór ciastek francuskich, w tym croissantów oraz jedyne w swoim rodzaju chleby wypiekane według oryginalnych receptur legendarnego paryskiego piekarza - Frederica Lalosa. Wśród produktów Maison du blé można znaleźć również pieczywo kanapkowe oraz eleganckie ciasteczka przygotowywane na bazie 100 proc. migdałów - tzw. makaroniki.

Pieczywo Maison du blé wypiekane jest we Francji w tradycyjnych kamiennych piecach piekarniczych według autorskich przepisów. Częściowo ręczny, podawany stałej kontroli proces produkcji oraz staranny wybór najszlachetniejszych składników, w tym naturalnej francuskiej mąki, pozwalają na uzyskanie najwyższej jakości wypieków o niezwykłych walorach smakowych i unikatowym, rustykalnym wyglądzie. Flagowymi produktami marki są ciastka francuskie i chleby.

Ciastka francuskie Maison du blé słyną z nietuzinkowych smaków, serwowanych „na słodko, słono, i na ostro". Są to przede wszystkim rogaliki croissant (dostępne w różnych gramaturach, w wersji klasycznej oraz z nadzieniem - kakao z orzechem laskowym lub marcepanowym), a także takie smakołyki jak: owocowe mini koszyczki (m.in. z mango, z jabłkiem, z wiśnią i z maliną), ciastka z morelami, francuskie bułeczki (z czekoladą i z kremem), zawijańce (m.in. z żurawiną i z czekoladą) oraz monokle (z cynamonem, z rodzynkami , z szynką i z serem, pizzowo-pomidorowe oraz z trzema serami i musztardą).

Do produkcji ciastek francuskich Maison du blé używa się wyłącznie 84% masła z regionu Poitou - Charentes, którego najwyższą jakość i oryginalne pochodzenie potwierdza apelacja AOC (Appellation d'origine contrôlée). Chleby Maison du blé z kolei produkowane są na naturalnym zakwasie bez dodatku środków chemicznych. Wszystkie chleby w ofercie marki (chleb łamaniec, wiejski, pełnoziarnisty oraz chleb na specjalnym zakwasie z mąki gryczanej) przygotowywane są według przepisów samego Frederica Lalosa. Ten paryski piekarz, uważany jest za jednego z najlepszych na świecie, a jego wypieki serwowane są w wielu renomowanych francuskich hotelach i restauracjach, a także w piekarniach sieci Le Quartier du pain.

Podobał się artykuł? Podziel się!

KOMENTARZE: (1)

Wypowiedz się! Twoja opinia jest ważna!

  • janek 11-12-2013, 06:26:
Pieczywo francuskie to jednowielkie badziwo, skończy jak bagietka.
Wróćmy do Naszego wypiekanego 40lat temu pieczywa Polskiego na zakwasie bez dodatku poprawiaczy-chemii. To będzie hit.

Zobacz wszystkie komentarze (1)

PARTNER SERWISU

SUBSKRYBUJ PORTALSPOZYWCZY.PL

NEWSLETTER

Najważniejsze informacje portalu portalspozywczy.pl prosto do Twojej skrzynki pocztowej

Portal Spożywczy: polub nas na Facebooku


Portal Spożywczy: dołącz do nas na Google+


Obserwuj Portal Spożywczy na Twitterze


Oferty pracy (22 451) + DODAJ OFERTĘ



Polecane oferty


Nasi partnerzy

  • hrk.pl
  • monsterpolska.pl
  • jobs4sales.pl
  • przedstawiciele.pl
  • jobexplorer.pl
  • jobexpress.pl
  • infopraca.pl
  • praca.pl
  • praca.pl
Oferty przetargów (2 782 270)


Polecane oferty


Oferty nieruchomości


Polecane oferty


Nasi partnerzy

  • www.industrial.pl
  • www.nportal.pl
  • tabelaofert.pl
Oferty komunikatów (397 662)


Polecane oferty

Nasz partner

  • www.komunikaty.pl
Obiekty konferencyjne

» Wyszukiwanie zaawansowane

POLECAMY W SERWISACH