Portalspozywczy.pl - portal branży spożywczej i handlu

Paszetty sojowe Sante bez glutaminianu sodu zastąpią linię SojVita

  • Autor: portalspozywczy.pl
  • Data: 07-10-2009, 14:33
Paszetty sojowe Sante bez glutaminianu sodu zastąpią linię SojVita

Naturalny, z koperkiem, papryką, pieczarkami lub pomidorami - Sante wprowadza na rynek szeroką gamę pasztetów sojowych w nowej odsłonie. Wszystkie zaprezentowane odmiany smakowe nie zawierają w swoim składzie glutaminianu sodu oraz sztucznych substancji wzmacniających smak i zapach.

- Produkty oferowujemy są w poręcznych, 113-gramowych opakowaniach, dzięki czemu ich zawartość można w całości wykorzystać podczas jednego posiłku - zapewniają przedstawiciele producenta, firmy Sante A. Kowalski Sp. j.

Nowe pasztety sojowe Sante zastępują linię pasztetów SojVita. Zmieniła się nazwa produktów oraz szata graficzna opakowań. Ze składu pasztetów, oprócz glutaminianu sodu, wyeliminowano inne substancje wzmacniające smak i zapach. - Eliminacja glutaminianu sodu w nowych pasztetach Sante podkreśla naturalny charakter tych produktów. Ich smak jest bogaty i aromatyczny - mówi Marcin Jerzewski z Sante.

Pasztety Sante posiadają w swoim składzie 7 proc. białka sojowego, a także m.in. błonnik pszenny oraz naturalne przyprawy i aromaty.

Podobał się artykuł? Podziel się!

KOMENTARZE

Artykuł nie posiada jeszcze komentarzy! Twój może być pierwszy. Wypowiedz się!

PARTNER SERWISU

SUBSKRYBUJ PORTALSPOZYWCZY.PL

NEWSLETTER

Najważniejsze informacje portalu portalspozywczy.pl prosto do Twojej skrzynki pocztowej

Portal Spożywczy: polub nas na Facebooku


Portal Spożywczy: dołącz do nas na Google+


Obserwuj Portal Spożywczy na Twitterze



POLECAMY W SERWISACH