Portalspozywczy.pl - portal branży spożywczej i handlu

Piekarnia z tradycjami otrzymała certyfikat koszerności

  • Autor: Życie Warszawy
  • Data: 18-03-2011, 08:31

W piekarni Peterek-Jankowska w stolicy chleb wyrabia już trzecie pokolenie rodziny Peterków. Pieczywo jest bez dodatków chemicznych. Teraz właściciele otrzymali certyfikat koszerności na rok - informuje Życie Warszawy.

Certyfikat wydał naczelny rabin Polski Michael Schudrich 7 marca. By go otrzymać, trzeba było wypalić cały tłuszcz w piekarni - nawet na ścianach i suficie, oddać 200 foremek do ciasta do wypiaskowania. Reszta zakładu została wymyta wrzątkiem. W miejscu wykoszerowanym musi być czysto tak, by można było jeść z podłogi.

Jak informuje Życie Warszawy w piekarni na Woli bochenek pieczywa koszernego kosztuje 3 zł.

Podobał się artykuł? Podziel się!

WIĘCEJ INFORMACJI

KOMENTARZE: (1)

Wypowiedz się! Twoja opinia jest ważna!

  • go 18-03-2011, 11:55:
jude raus !!!!!!

Zobacz wszystkie komentarze (1)

PARTNER SERWISU

SUBSKRYBUJ PORTALSPOZYWCZY.PL

NEWSLETTER

Najważniejsze informacje portalu portalspozywczy.pl prosto do Twojej skrzynki pocztowej

Portal Spożywczy: polub nas na Facebooku


Portal Spożywczy: dołącz do nas na Google+


Obserwuj Portal Spożywczy na Twitterze


Oferty pracy (24 444) + DODAJ OFERTĘ



Polecane oferty


Nasi partnerzy

  • hrk.pl
  • monsterpolska.pl
  • jobs4sales.pl
  • przedstawiciele.pl
  • jobexplorer.pl
  • jobexpress.pl
  • infopraca.pl
  • praca.pl
  • praca.pl
Oferty przetargów (2 782 267)


Polecane oferty


Oferty nieruchomości


Polecane oferty


Nasi partnerzy

  • www.industrial.pl
  • www.nportal.pl
  • tabelaofert.pl
Oferty komunikatów (397 662)


Polecane oferty

Nasz partner

  • www.komunikaty.pl
Obiekty konferencyjne

» Wyszukiwanie zaawansowane

POLECAMY W SERWISACH