Portalspozywczy.pl - portal branży spożywczej i handlu

Polpain-Putka na początku 2016 r. uruchomi nowy zakład piekarniczy

  • Autor: portalspozywczy.pl
  • Data: 12-03-2015, 10:16
Polpain-Putka na początku 2016 r. uruchomi nowy zakład piekarniczy

W ubiegłym roku firma Polpain-Putka rozpoczęła budowę nowej piekarni w Jawczycach koło Ożarowa Mazowieckiego. Jak zdradza serwisowi portalspozywczy.pl Stefan Putka, współwłaściciel i członek zarządu spółki, inwestycja warta kilkadziesiąt milionów zł zostanie ukończona na początku 2016 r., a jej uruchomienie rozpocznie proces uporządkowywania biznesu firmy.

- Mamy już wszystkie zgody i pozwolenia budowlane, rozpoczęliśmy już działania na placu. W roku 2015 na pewno postawimy całą bryłę budynku. Moi wspólnicy optymistycznie twierdzą, że produkcja w nowym zakładzie może ruszyć jeszcze pod koniec tego roku, ale ja jestem nieco ostrożniejszy. Wolę bezpiecznie prognozować, że uda nam się wystartować w pierwszych miesiącach 2016 r. - przewiduje Stefan Putka.

Jak dodaje, firma zdecydowała się na tę inwestycję w związku z tym, że w swoich obecnych zakładach osiągnęła już tak wysoki poziom produkcji, iż "zaczęła się dusić". Uruchomienie nowoczesnego i zautomatyzowanego zakładu ma pomóc firmie w zwiększeniu wydajności, a przy tym podnieść jakość produktów.

Stefan Putka zdradził w rozmowie z serwisem portalspozywczy.pl, że po zrealizowaniu inwestycji w Jawczycach zarząd spółki zajmie się uporządkowaniem spraw w pozostałych zakładach, jak również w strukturze firmy. Wszystkie aktywa, obecnie rozrzucone po kilku spółkach, przeniesione zostaną do jednej z nich - do Polpain-Putki. Prawdopodobnie jeden z zakładów należących do firmy zostanie wyspecjalizowany jako cukiernia, bądź będzie produkował gamę produktów ekologicznych (ostateczna decyzja w tej sprawie nie została jeszcze podjęta). Stefan Putka nie ukrywa, że docelowo firma chciałaby ulokować całość swojej produkcji w dwóch zakładach.

Koszty inwestycji w Jawczycach szacowane są przez Polpain-Putka na kilkadziesiąt milionów zł. Budowa nowej piekarni w większości finansowana jest przez kredyt, a w pozostałej części ze środków własnych firmy.

Przeczytaj pełny, obszerny (8 stron) wywiad ze Stefanem Putką.

Podobał się artykuł? Podziel się!

KOMENTARZE: (1)

Wypowiedz się! Twoja opinia jest ważna!

  • BioPiekarz 13-03-2015, 10:19:
Czy owi biznesmeni mają świadomość że tego typu działanie niszczy Polskie rzemieślnicze piekarstwo ? że ich kolejne otwarcie zamyka kolejne rodzinne piekarnie ? O jakim sukcesie mówią ? ( w kontekście piekarstwa oczywiście) Tego typu działanie jest zachowaniem wybitnie egoistycznym, pełnym pychy i arogancji. Dzisiaj 1o km obok mnie zamyka się piekarnia , która działała od przed wojny. Takich piekarń jest kilkaset rocznie. Dziękujemy (sarkazm) spółce wspomnianych biznesmenów za ich sukces i pomoc w upadku wielu.

Zobacz wszystkie komentarze (1)

PARTNER SERWISU

SUBSKRYBUJ PORTALSPOZYWCZY.PL

NEWSLETTER

Najważniejsze informacje portalu portalspozywczy.pl prosto do Twojej skrzynki pocztowej

Portal Spożywczy: polub nas na Facebooku


Portal Spożywczy: dołącz do nas na Google+


Obserwuj Portal Spożywczy na Twitterze


Oferty pracy (19 865) + DODAJ OFERTĘ



Polecane oferty


Nasi partnerzy

  • hrk.pl
  • monsterpolska.pl
  • jobs4sales.pl
  • przedstawiciele.pl
  • jobexplorer.pl
  • jobexpress.pl
  • infopraca.pl
  • praca.pl
  • praca.pl
Oferty przetargów (2 782 263)


Polecane oferty


Oferty nieruchomości


Polecane oferty


Nasi partnerzy

  • www.industrial.pl
  • www.nportal.pl
  • tabelaofert.pl
Oferty komunikatów (397 662)


Polecane oferty

Nasz partner

  • www.komunikaty.pl
Obiekty konferencyjne

» Wyszukiwanie zaawansowane

POLECAMY W SERWISACH