REKLAMA

Portalspozywczy.pl - portal branży spożywczej i handlu

REKLAMA

Rusza kampania promująca spożycie zbóż

  • Autor: portalspożywczy.pl
  • Data: 01-03-2016, 13:28

Zboże smakuje i inspiruje” – pod takim hasłem zrealizowany zostanie informacyjno-promocyjny program „Rola pieczywa i przetworów zbożowych w codziennej diecie II”. Będzie to druga edycja kampanii, w ramach której od lutego do sierpnia 2016 roku prowadzone będą działania edukacyjne mające na celu szerzenie wiedzy na temat produktów zbożowych. Organizatorem programu jest Krajowa Federacja Producentów Zbóż.

REKLAMA

Program przybliży konsumentom poszczególne rodzaje produktów zbożowych: pieczywo, makarony, kasze, mąki i płatki śniadaniowe. Udostępniane w ramach kampanii przepisy na smaczne potrawy, których podstawą będą przetwory zbożowe, dostarczą kulinarnych inspiracji i zachęcą do włączania ich jako składnika do codziennej zbilansowanej diety.

„Zaobserwowaliśmy, że Polacy nie mają pełnej wiedzy na temat właściwości produktów zbożowych. Nasza edukacja w tym zakresie w wielu przypadkach zatrzymuje się na etapie podstawowym i ogranicza się do znajomości jedynie kilku rodzajów zbóż. Naszym celem jest szerzenie wiedzy na temat produktów zbożowych oraz ich właściwości wśród konsumentów, tak aby mogli oni świadomie kształtować swoje nawyki żywieniowe. Mamy nadzieję, że zaplanowane przez nas w ramach kampanii działania wymiernie się do tego przyczynią. Dodatkowo chcemy też pokazać, że produkty zbożowe są po prostu niezwykle smaczne i mogą być podstawą wielu fantastycznych przepisów” – mówi Joanna Tomaszewska, Dyrektor Biura Krajowej Federacji Producentów Zbóż.

Oprócz dedykowanego bloga program obejmować będzie działania z zakresu PR i ATL. Do współpracy zaproszeni zostaną popularni przedstawiciele blogosfery, a także niezależni eksperci. Organizatorzy programu planują również przeprowadzić badanie poziomu wiedzy Polaków na temat zbóż, którego wyniki zostaną opublikowane w najbliższym czasie.

Program „Rola pieczywa i przetworów zbożowych w codziennej diecie II” finansowany jest ze środków Funduszu Promocji Ziarna Zbóż i Przetworów Zbożowych. Organizatorem programu jest Krajowa Federacja Producentów Zbóż.

KOMENTARZE: (1)

Wypowiedz się! Twoja opinia jest ważna!

  • janek 02-03-2016, 10:21:
Program "Rola pieczywa i przetworów zbożowych w codziennej diecie" jest pustym sloganem. Promujmy ,że pieczywo wyprodukowane z mąk tzw. ciemnych od T. 950 wzwyż do pieczywa typu Graham czy Razowego jest bogatsze w błonnik, witaminy niż pieczywo jasne. Do wielu konsumentów i tak to nie dotrze jednak część myśląca zastanowi się i zmieni swoje nawyki zakupu na np. bułki Graham, czy pieczywo Graham , Razowe czy z mąki sitkowej itd.

Zobacz wszystkie komentarze (1)

REKLAMA
REKLAMA

SUBSKRYBUJ PORTALSPOZYWCZY.PL

NEWSLETTER

Najważniejsze informacje portalu portalspozywczy.pl prosto do Twojej skrzynki pocztowej

Portal Spożywczy: polub nas na Facebooku


Portal Spożywczy: dołącz do nas na Google+


Obserwuj Portal Spożywczy na Twitterze


REKLAMA
Oferty pracy (22 079) + DODAJ OFERTĘ



Polecane oferty


Nasi partnerzy

  • hrk.pl
  • monsterpolska.pl
  • jobs4sales.pl
  • przedstawiciele.pl
  • jobexplorer.pl
  • jobexpress.pl
  • infopraca.pl
  • praca.pl
  • praca.pl
Oferty przetargów (2 708 196)


Polecane oferty


Oferty nieruchomości


Polecane oferty


Nasi partnerzy

  • www.industrial.pl
  • www.nportal.pl
  • tabelaofert.pl
Oferty komunikatów (397 664)


Polecane oferty

Nasz partner

  • www.komunikaty.pl
Obiekty konferencyjne

» Wyszukiwanie zaawansowane

REKLAMA

POLECAMY W SERWISACH