Portalspozywczy.pl - portal branży spożywczej i handlu

Twórca Ronzo: Zwiększenie sprzedaży nie jest dla nas priorytetem

  • Autor: portalspozywczy.pl
  • Data: 04-04-2016, 13:31
Twórca Ronzo: Zwiększenie sprzedaży nie jest dla nas priorytetem
Jacek Janicki, twórca firmy Ronzo. fot. Paweł Pawłowski/Żelaznastudio

- Jesteśmy w stanie wyprodukować 500 batonów dziennie. Na chwilę obecną nie dysponujemy kapitałem pozwalającym na uruchomienie linii produkcyjnej. Podejmujemy jednak starania, aby przynajmniej częściowo zautomatyzować ten proces - mówi serwisowi portalspozywczy.pl Jacek Janicki, pomysłodawca i właściciel firmy Ronzo Crickeat.

Jak mówi Jacek Janicki w batonach Ronzo nie znajdziemy świerszczy pochodzących z polskich pól. 

- Niestety, żyjące w środowisku naturalnym świerszcze często mają w sobie duże ilości pestycydów. Dlatego sprowadzamy je z zagranicy, gdzie hoduje się je w ściśle kontrolowanych warunkach. Taka specjalistyczna hodowla owadów przeznaczonych do spożycia jest dość skomplikowanym procesem. W Polsce nie ma obecnie firm zajmujących się tego typu działalnością - dodaje.

W łódzkim zakładzie produkcyjnym do mączki świerszczowej dodawane są pozostałe składniki: bakalie i miód. Z powstałej po wymieszaniu masy wypiekane są batony. Cały proces odbywa się ręcznie.

- Na chwilę obecną nie dysponujemy kapitałem pozwalającym na uruchomienie linii produkcyjnej. Podejmujemy jednak starania, aby przynajmniej częściowo zautomatyzować ten proces. Cały czas myślimy też o nowych produktach, dlatego nie chcemy stawiać wszystkiego na linię produkcyjną na przykład tylko do produkcji batonów - tłumaczy Janicki.

Jak przyznaje przedsiębiorca, ograniczone moce produkcyjne sprawiają, że Ronzo nie podejmowało do tej pory większych działań marketingowych.

- Przyjęcie zbyt dużej ilości zamówień mogłoby spowodować opóźnienia w dostawach. Ze względu na ograniczoną datę ważności najczęściej realizujemy je wytwarzając produkty z dnia na dzień - dodaje Janicki.

Firma Ronzo Crickeat powstała wiosną 2015 roku. Obecnie w ofercie łódzkiego producenta znajdują się płatki śniadaniowe i cztery smaki proteinowych batonów: kakaowy, kawowy, naturalny i śliwkowy. Na wiosnę 2016 Ronzo planuje premierę zupełnie nowego, innowacyjnego w skali światowej produktu. Trwają także prace nad shakiem ze świerszczy.

 

KOMENTARZE

Artykuł nie posiada jeszcze komentarzy! Twój może być pierwszy. Wypowiedz się!

SUBSKRYBUJ PORTALSPOZYWCZY.PL

NEWSLETTER

Najważniejsze informacje portalu portalspozywczy.pl prosto do Twojej skrzynki pocztowej

Portal Spożywczy: polub nas na Facebooku


Portal Spożywczy: dołącz do nas na Google+


Obserwuj Portal Spożywczy na Twitterze


Oferty pracy (25 610) + DODAJ OFERTĘ



Polecane oferty


Nasi partnerzy

  • hrk.pl
  • monsterpolska.pl
  • jobs4sales.pl
  • przedstawiciele.pl
  • jobexplorer.pl
  • jobexpress.pl
  • infopraca.pl
  • praca.pl
  • praca.pl
Oferty przetargów (2 782 331)


Polecane oferty


Oferty nieruchomości


Polecane oferty


Nasi partnerzy

  • www.industrial.pl
  • www.nportal.pl
  • tabelaofert.pl
Oferty komunikatów (397 663)


Polecane oferty

Nasz partner

  • www.komunikaty.pl
Obiekty konferencyjne

» Wyszukiwanie zaawansowane

POLECAMY W SERWISACH