REKLAMA

Portalspozywczy.pl - portal branży spożywczej i handlu

REKLAMA

W październiku nastąpił dalszy spadek krajowego przerobu rzepaku

  • Autor: Bank Gospodarki Żywnościowej
  • Data: 24-01-2012, 10:20

W październiku 2011 roku odnotowano dalszy spadek krajowego przerobu rzepaku - informują analitycy Banku Gospodarki Żywnościowej.

REKLAMA

Jak podaje IERiGŻ w swojej ostatniej publikacji Rynek rolny, w miesiącu tym zakłady zatrudniające co najmniej 50 pracowników wytworzyły 46,5 tys. t surowego oleju rzepakowego, czyli o ponad 1 proc. mniej w porównaniu z wrześniem i o prawie 22 proc. mniej w stosunku do analogicznego okresu w 2010 roku.

Dostępne dane wskazują, że od początku bieżącego sezonu 2011/2012 - w miesiącach lipiec -październik 2011 - łączna produkcja oleju rzepakowego surowego wyniosła 182,3 tys. t wobec 231,2 tys. t w tym samym okresie 2010 roku (spadek o 21 proc.).

KOMENTARZE

Artykuł nie posiada jeszcze komentarzy! Twój może być pierwszy. Wypowiedz się!

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

SUBSKRYBUJ PORTALSPOZYWCZY.PL

NEWSLETTER

Najważniejsze informacje portalu portalspozywczy.pl prosto do Twojej skrzynki pocztowej

Portal Spożywczy: polub nas na Facebooku


Portal Spożywczy: dołącz do nas na Google+


Obserwuj Portal Spożywczy na Twitterze


REKLAMA
Oferty pracy (23 409) + DODAJ OFERTĘ



Polecane oferty


Nasi partnerzy

  • hrk.pl
  • monsterpolska.pl
  • jobs4sales.pl
  • przedstawiciele.pl
  • jobexplorer.pl
  • jobexpress.pl
  • infopraca.pl
  • praca.pl
  • praca.pl
Oferty przetargów (2 782 331)


Polecane oferty


Oferty nieruchomości


Polecane oferty


Nasi partnerzy

  • www.industrial.pl
  • www.nportal.pl
  • tabelaofert.pl
Oferty komunikatów (397 663)


Polecane oferty

Nasz partner

  • www.komunikaty.pl
Obiekty konferencyjne

» Wyszukiwanie zaawansowane

REKLAMA

POLECAMY W SERWISACH