Portalspozywczy.pl - portal branży spożywczej i handlu

W październiku nastąpił dalszy spadek krajowego przerobu rzepaku

  • Autor: Bank Gospodarki Żywnościowej
  • Data: 24-01-2012, 10:20

W październiku 2011 roku odnotowano dalszy spadek krajowego przerobu rzepaku - informują analitycy Banku Gospodarki Żywnościowej.

Jak podaje IERiGŻ w swojej ostatniej publikacji Rynek rolny, w miesiącu tym zakłady zatrudniające co najmniej 50 pracowników wytworzyły 46,5 tys. t surowego oleju rzepakowego, czyli o ponad 1 proc. mniej w porównaniu z wrześniem i o prawie 22 proc. mniej w stosunku do analogicznego okresu w 2010 roku.

Dostępne dane wskazują, że od początku bieżącego sezonu 2011/2012 - w miesiącach lipiec -październik 2011 - łączna produkcja oleju rzepakowego surowego wyniosła 182,3 tys. t wobec 231,2 tys. t w tym samym okresie 2010 roku (spadek o 21 proc.).

Podobał się artykuł? Podziel się!

KOMENTARZE

Artykuł nie posiada jeszcze komentarzy! Twój może być pierwszy. Wypowiedz się!

SUBSKRYBUJ PORTALSPOZYWCZY.PL

NEWSLETTER

Najważniejsze informacje portalu portalspozywczy.pl prosto do Twojej skrzynki pocztowej

Portal Spożywczy: polub nas na Facebooku


Portal Spożywczy: dołącz do nas na Google+


Obserwuj Portal Spożywczy na Twitterze


Oferty pracy (23 529) + DODAJ OFERTĘ



Polecane oferty


Nasi partnerzy

  • hrk.pl
  • monsterpolska.pl
  • jobs4sales.pl
  • przedstawiciele.pl
  • jobexplorer.pl
  • jobexpress.pl
  • infopraca.pl
  • praca.pl
  • praca.pl
Oferty przetargów (2 782 271)


Polecane oferty


Oferty nieruchomości


Polecane oferty


Nasi partnerzy

  • www.industrial.pl
  • www.nportal.pl
  • tabelaofert.pl
Oferty komunikatów (397 662)


Polecane oferty

Nasz partner

  • www.komunikaty.pl
Obiekty konferencyjne

» Wyszukiwanie zaawansowane

POLECAMY W SERWISACH