ZT Kruszwica wchodzi w nową kategorię margaryn
Zakłady Tłuszczowe Kruszwica wprowadziły na rynek nową linię specjalistycznych margaryn Maestra, która dedykowana jest trzem różnym rodzajom wypieków.
W skład linii wchodzą margaryny: po ciast drożdżowych, kruchych oraz kremów. Produkty powstały w specjalnym dziale firmy, która produkuje i testuje tłuszcze do wyrobów cukierniczych.
Jak podają przedstawiciele firmy, margaryny Maestra są odpowiedzią na coraz większą popularność przygotowywania potraw i wypieków w domach i czerpania z tego przyjemności. Dodatkowo produkty wpisują się w modę na zdrowy styl życia - nie zawierają bowiem tłuszczów utwardzonych i charakteryzują się niską zawartością izomerów TRANS TFA <1.
ZT Kruszwica planuje szereg działań promocyjno-reklamowych w prasie konsumenckiej oraz w Internecie.
Firma zapowiada, że nie chce walczyć o klientów ceną. Za kostkę margaryny o wadze 250 g trzeba będzie zapłacić ok. 2,50. Produkt jest dostępny w większych sieciach handlu nowoczesnego oraz wybranych sieciach delikatesów.


Materiał chroniony prawem autorskim - zasady przedruków określa regulamin.
KOMENTARZE: (2)
Wypowiedz się! Twoja opinia jest ważna!
Zobacz wszystkie komentarze (2)