Ambra rozwija portfolio win bezalkoholowych. Ten rynek rośnie
- Autor: portalspozywczy.pl/informacja prasowa
- Data: 01-06-2021, 13:59
Ambra wprowadziła do sprzedaży dwa bezalkoholowe szczepowe CIN&CIN FREE Sauvignon Blanc oraz Cabernet Sauvignon. Zachowały smak, aromat i charakter klasycznych win, ale nie mają procentów.

Ambra wprowadza do sprzedaży dwa bezalkoholowe szczepowe CIN&CIN FREE Sauvignon Blanc oraz Cabernet Sauvignon. fot. za ambra.com.pl
Szukasz magazynu do wynajęcia. Zobacz ogłoszenia na PropertyStock.pl
- Rewolucję w alkoholach zeroprocentowych zaczęły piwa bezalkoholowe, które stanowią już niemal 6 proc. całej kategorii. Teraz czas na wina bezalkoholowe. Tylko w ostatnim roku sprzedaż bezalkoholowych win musujących zwiększyła się trzykrotnie, osiągając prawie 3 proc. całej kategorii.
- Marka CIN&CIN dwa lata temu wprowadziła do sprzedaży bezalkoholowe musujące CIN&CIN FREE. Teraz do sprzedaży trafiają dwa bezalkoholowe szczepowe CIN&CIN FREE Sauvignon Blanc oraz Cabernet Sauvignon.
- Ambra usunęła alkohol z wina w procesie próżniowej destylacji. W warunkach znacznie obniżonego ciśnienia wino podgrzewane jest do temperatury 35°C, w której odparowuje wyłącznie alkohol. Pozwala to zachować wszystkie naturalne aromaty i smaki.
komentarze (0)