Artur Król, Grochowica Spirits o pomyśle na alkohol z grochu i nie tylko (wywiad)
- Autor: Marcin Młodożeniec (40procent.pl)
- Data: 17-03-2023, 17:04

Szukasz magazynu do wynajęcia. Zobacz ogłoszenia na PropertyStock.pl
Grochowica Spirits: Skąd pomysł na alkohol z grochu?
MM: Artur, alkohol z grochu? Skąd Ci to przyszło do głowy.
AK: No cóż, pracowałem kiedyś dla dużej firmy z branży wydobywczej i stacjonowałem akurat nieopodal miejscowości Grochowice w województwie dolnośląskim. Pracownicy znali moje upodobania, jeżeli chodzi o przeróżne trunki i czasem przynosili mi lokalne, “domowe” alkohole. Jednym z nich był właśnie destylat z grochu, który zafascynował mnie zarówno, jeżeli chodzi o recepturę, jak i o smak. Postanowiłem, że pewnego dnia stworzę podobny, komercyjny, profesjonalny produkt i w 2019 roku się udało - wprowadziliśmy na rynek Grochowicę - okowitę z grochu.
komentarze (0)