Bacardi powiększa portfolio rumów
Marka Bacardi powiększa swoje portfolio rumów o nowy produkt. Bacardi Spiced, czyli mieszanka rumów dojrzewających w wypalanych beczkach z dębu amerykańskiego, którym zawdzięcza nutę dymu w swoim smaku, będzie dostępne w sprzedaży od kwietnia. Pojawienie się na rynku Bacardi Spiced stanowi odpowiedź na rosnące zapotrzebowanie na rumy korzenne w Polsce i na świecie - informuje marka Bacardi.

Wśród składników w nowym trunku znajdują się między innymi: ekstrakt z miodu, wanilia z Madagaskaru, cynamon z Wietnamu oraz gałka muszkatołowa z Indonezji. W przeciwieństwie do najbardziej znanych produktów konkurencji, w składzie Bacardi Spiced nie ma sztucznych substancji słodzących, które miałyby wzmacniać i tak już bogaty aromat przypraw.
- Decyzja o wprowadzeniu aromatycznej mieszanki do naszego portfolio rumów przyszła naturalnie, wraz z zapotrzebowaniem ze strony konsumentów. Jesteśmy przekonani, że BACARDÍ Spiced zadowoli kubki smakowe wieloletnich fanów przyprawionego rumu, jak i zdobędzie nowych zwolenników dzięki jedynej w swoim rodzaju kombinacji przypraw i aromatów – mówi Anna Adamowicz-Zarzycka, Brand Manager Bacardi Polska.
W lutym br. marka przeprowadziła blind test na grupie docelowej, czyli na kobietach i mężczyznach w wieku 22-28 lat. Badani ocenili BACARDÍ Spiced pozytywnie we wszystkich wymiarach: smaku, intensywności smaku i zapachu, posmaku oraz koloru. W przypadku testu sauté aż 72% konsumentów wskazało BACARDÍ Spiced jako lepszy od lidera, również w drinku z colą badani preferowali BACARDÍ Spiced. 78% zapytanych osób deklarowało chęć zakupu testowanego alkoholu.
BACARDÍ Spiced stworzyli słynni Maestros de Ron (Mistrzowie Rumu), którzy obmyślają i wytwarzają wszystkie produkty z portfolio BACARDÍ z pomocą swoich niezwykłych zmysłów – wzroku, smaku i zapachu, dzięki którym jakość alkoholu spełnia standardy BACARDÍ. Maestros de Ron są starannie wyłaniani, a następne szkoleni z wykorzystaniem tajników wiedzy i doświadczenia w procesie produkcji rumu od siedmiu pokoleń. Jako jedna z najstarszych i najbardziej poważanych marek rumu na świecie, BACARDÍ ma na swoim koncie ponad 157 lat historii i dziedzictwa. Dla firmy rodzinnej rum to coś więcej niż biznes – to sprawa, której z dumą przyświeca nazwisko rodowe, widniejące na każdej butelce. Kolejne pokolenia eksperckiej wiedzy i autentyczności są tego najlepszym dowodem.
BACARDÍ Spiced na półkach już w kwietniu.
Regularna cena rekomendowana:
0.7L – 59.99 PLN
1L – 79.99 PLN
W roku 1862, w mieście Santiago de Cuba, założyciel firmy Don Facundo BACARDÍ Massó zrewolucjonizował branżę spirytusową, gdy stworzył rum o niskiej zawartości ekstraktu i szczególnie łagodnym smaku – BACARDÍ. Wyjątkowy smak rumu BACARDÍ zainspirował pionierów koktajli do tego, by stworzyć jedne z najsłynniejszych na świecie mieszanek, takie jak BACARDÍ Mojito, BACARDÍ Daiquirí, BACARDÍ Cuba Libre, BACARDÍ® Piña Colada czy BACARDÍ Presidente.
Dzisiaj rum BACARDÍ jest wytwarzany przede wszystkim w Puerto Rico, gdzie w trakcie procesu produkcyjnego dba się o to, by jego smak pozostawał taki sam jak w 1862 roku, gdy powstał po raz pierwszy.


Materiał chroniony prawem autorskim - zasady przedruków określa regulamin.