Browar Czarny Kot: piwa koncernowe nie mają nic wspólnego z piwami leżakowanymi
- Autor: portalspozywczy.pl/pr
- Data: 26-11-2019, 10:25

Szukasz magazynu do wynajęcia. Zobacz ogłoszenia na PropertyStock.pl
- Charakteryzują się tym, że produkowane są taniej i w szybkim tempie – takie piwa powstają w ciągu dwóch dni. Alkohol dodawany jest sztucznie, nie zachodzą tu procesy fermentacji – wskazuje Michał Fijałkowski.
- Piwo regionalne, które jest warzone w tradycyjny sposób, przede wszystkim cechuje długi proces leżakowania. Zazwyczaj trwa on od trzech do czterech tygodni. W takim piwie muszą zadziałać naturalne procesy fermentacji, a to niestety trwa. Wykorzystuje się w nim drożdże, które muszą mieć czas, aby pracować. I tego procesu się w żaden sposób się nie przyspieszy - dodaje.
komentarze (3)
Z przykrością czyta się te głupoty. Autor nie ma pojęcia o produkcji piwa w dużych browarach przemysłowych. Powtarza bzdury wymyślane przez domorosłych "znawców piwa" zapatrzonych maniakalnie w piwa rzemieślnicze. Redakcja powinna tutaj reagować i nie dopuszczać do powielania takich fake news-ów.
OdpowiedzDawno większych głupot nie czytałem... Ten artykuł wprowadza w błąd w prawie każdej jego części.
OdpowiedzAle dokładnie co tu jest taką bzdurą Panowie ? Co się mija z prawdą
Odpowiedz