Browar Hoplala poszerza swoje portfolio o nowe smaki piw z dodatkiem owoców
Hitem tego sezonu są piwa warzone wyłącznie z naturalnych składników, z dodatkiem pysznych polskich owoców. Dziewczyny z browaru Hoplala udowadniają, że piwo rzemieślnicze może nie tylko wspaniale smakować, ale też wspierać polskie inicjatywy kulturalne.

Browar Hoplala, pierwszy polski browar rzemieślniczy prowadzony wyłącznie przez kobiety, wychodzi na przeciw tegorocznym trendom. Piwo pszeniczne “Przyjaźń czy Kochanie”, leżakowane jest z puree ze słodkich, świeżych i soczystych polskich truskawek, a w recepturze jednego z najnowszych piw browaru Hoplala - “Darling, I love you” - wielbiciele wytrawnych smaków znajdą subtelną cierpkość polskiej czarnej porzeczki.
- Piwo pasuje do każdego posiłku, ale sekretem jest właściwe połączenie go z potrawą. Reguły są dwie - napój z jedzeniem dobieramy na zasadzie podobieństw lub kontrastów. Piwa z dodatkiem owoców nie tylko komponują się z lekką kartą sezonową w restauracji, ale również umilają wieczory z przyjaciółmi w ogrodzie lub towarzyskie spotkania w plenerze - powiedziała Dominika Diller, właścicielka browaru Hoplala.
Browar Hoplala tworzy grupa dziewczyn o różnych osobowościach i stylu życia, które łączy miłość do piwa rzemieślniczego, a także wszystkiego co naturalne, świeże i polskie. Komponują piwa, na jakie same mają ochotę - aromatyczne, z dodatkiem świeżych owoców i przypraw, warzone tradycyjnymi metodami.
Hoplala wierzy, że biznes powinien wspierać inicjatywy społeczne, dlatego 5% zysku z każdej butelki przeznacza na lokalne wydarzenia kulturalne w ramach projektu “Pij z kulturą”.


Materiał chroniony prawem autorskim - zasady przedruków określa regulamin.