Portal Spożywczy - FMCG, handel, rynek spożywczy

×

Subskrybuj newsletter
portalspożywczy.pl

Zamów newsletter z najciekawszymi i najlepszymi tekstami portalu.

Podaj poprawny adres e-mail
  • Musisz zaznaczyć to pole
Alkohole i używki

Browar Pilsweiser inwestuje w wizerunek. Chce podbić rynek piw regionalnych

  • Autor: portalspozywczy.pl / pr
  • Data: 24-11-2014, 13:13
Browar Pilsweiser (dawniej Browar Grybów) przeprowadza proces całościowego rebrandingu. Składają się na niego m.in. nowy całościowy system identyfikacji wizualnej browaru, nowe logotypy zarówno jeśli chodzi o markę browaru, jak i piw. Zmiana i ujednolicenie nazw poszczególnych piw i ich etykiet, wprowadzenie jednej marki parasolowej oraz stworzenie kilku głównych linii produktowych, wyróżnionych dodatkowo kolorystyką butelek.
Browar Pilsweiser inwestuje w wizerunek. Chce podbić rynek piw regionalnych
Andrej Chovanec, dyrektor marketingu oraz członek zarządu Browaru Pilsweiser

Szukasz magazynu do wynajęcia. Zobacz ogłoszenia na PropertyStock.pl

Akcji rebrandingowej towarzyszy kampania reklamowa, obejmująca stacje radiowe w największych miastach kraju (Złote Przeboje, Rock Radio), prasę regionalną i Internet.

Po wcześniejszej zmianie nazwy z Browar Grybów na Browar Pilsweiser obecnie marka ta, w nieco odmienionej wersji - Pilsweizer - staje się marką parasolową dla całego portfolio piw wytwarzanych w browarze.

Dalsza część artykułu (87%) jest dostępna dla zarejestrowanych subskrybentów serwisu, którzy wykupili dostęp do usługi "Strefa premium". lub poznaj nasze plany abonamentowe i wybierz odpowiedni dla siebie

komentarze (4)

Dodając komentarz, oświadczasz, że akceptujesz regulamin forum
  • m_piwowar 2014-11-24 19:25:19

    szkoda, że Pan Andrej Chovanec nie wie o tym, że piwa w jasnych butelkach szybciej się utleniają, co skutkuje zwiększoną szansą na jego zepsucie (dlatego piwa w takich butelkach można policzyć na palcach jednej ręki)

    Odpowiedz
  • krab 2014-11-24 19:37:09

    Skoro chcą podbijać rynek, to szkoda, że nie wpadli na to, żeby poprawić też jakość zawartości butelki.

    Odpowiedz
  • mycroft 2014-11-24 21:28:57

    BOMBA! \"Stojąc przed półką sklepową, na palcach jednej ręki można policzyć piwa butelkowane w przezroczyste butelki, co ma związek z przyzwyczajeniami konsumentów i ich PRZEŚWIADCZENIEM (sic!), że piwo powinno być rozlewane do butelek zielonych i brązowych.\" Czy ktoś w tym browarze zna się na warzeniu piwa?

    Odpowiedz
  • Browarnik 2014-11-26 11:57:27

    @m_piwowar - Kolor butelki mało tu ma do rzeczy. Rzeczywiście im ciemniejsza butelka, tym mniej promieni słonecznych i mniej ich \"reakcji\" z piwem. Ale czy to znaczy, że piwo powinno być sprzedawane tylko w brązowych, albo jeszcze lepiej w czarnych butelkach? ;-) Poza tym pytanko - kto w dzisiejszych czasach magazynuje piwo na zewnątrz i na palącym się słońcu? Nikt - dziś są duże hale magazynowe nawet klimatyzowane bez najmniejszego promienia słonecznego, a jakby ktoś magazynował piwo chwilę na słońcu (bo mu np. brakło miejsca w hali) to go tam nie będzie trzymał pół roku :-) Wtedy zresztą piwo i w brązowej butelce by się zepsuło. Poza tym dziś żaden sklep, hurtownia ani hipermarket nie zamawia dużo piwa nie wiedząc czy go sprzedaje, czyli nikt sobie nie robi dużych zapasów na magazynie, krótko mówiąc to jest naprawdę szybko rotujący produkt.

    Odpowiedz

Powiązane tematy:

Bądź na bieżąco!Subskrybuj nasz newsletter
Obserwuj nas

Logowanie

Dla subskrybentów naszych usług (Strefa Premium, newslettery) oraz uczestników konferencji ogranizowanych przez Grupę PTWP

Nie pamiętasz hasła?

Nie masz jeszcze konta? Kliknij i zarejestruj się teraz!