Browar Pinta i Dobra Palarnia Kawy wprowadzają na rynek nachmieloną kawę parzoną na zimno
- Autor: portalspozywczy.pl
- Data: 03-10-2018, 11:31

Szukasz magazynu do wynajęcia. Zobacz ogłoszenia na PropertyStock.pl
Największym atutem produktu jest jego naturalność i korzystny wpływ na zmęczony organizm. Ziarna kawy po wielogodzinnym moczeniu w zimnej wodzie dają napój o zbalansowanym, bogatym smaku i z niską goryczą. Ma on niższą niż kawy parzone na gorąco zawartość frakcji oleistej w tym drażniącego żołądek kwasu behenowego i kafestolu – podwyższającego „zły cholesterol” LDL. Jednocześnie kawa parzona na zimno ma wyższą zawartość kofeiny niż standardowy napój energetyczny. Oprócz tego taka kawa nie zmieni swojego smaku nawet po paru godzinach stania w szklance lub otwartej butelce.
- Na profil sensoryczny Hop Cold Brew składają się przyjemne cytrusy, wyczuwane w aromacie, delikatna kwasowość owoców leśnych pochodząca z kawy, długi pełny posmak cytrusów oraz duża przyjemna cielistość samego naparu – mówi Jakub Pospiszyl, barista, współwłaściciel Dobrej Palarni Kawy.
komentarze (1)
Produkt jest tak słaby że to wstyd dla Browar Pinta.Bubel wypuszczony na rynek,strzeżcie się tego sy*u ..
Odpowiedz