Partnerzy portalu
  • partner portalu
  • partner portalu
  • partner portalu
  • partner portalu

Browar Stu Mostów: 2017 przyniesie mocny rozwój browarów kraftowych

  • Autor: Barbara Woźniak, portalspozywczy.pl
  • Data: 18-04-2017, 10:11
Branża piw rzemieślniczych w Polsce jest wciąż bardzo młoda i dynamicznie się rozwija. Rok 2017 może przynieść dalszy rozwój tego rynku, będą powstawały kolejne browary rzemieślnicze, a coraz więcej z nich będą to browary fizyczne. Liderzy będą poszerzać sieć dystrybucji. Istniejące browary rozpoczną proces specjalizacji w swoich flagowych wyrobach. Browary będą też rozwijać inwestycje – wynika z wypowiedzi przedstawiciela Browaru Stu Mostów.
Browar Stu Mostów: 2017 przyniesie mocny rozwój browarów kraftowych
Mateusz Gulej, główny piwowar Browaru Stu Mostów fot. Browar Stu Mostów

Szukasz magazynu do wynajęcia. Zobacz ogłoszenia na PropertyStock.pl

- Branża piw rzemieślniczych w naszym kraju jest ciągle bardzo młoda i dynamicznie się rozwija. Na pewno nie zmaleje ilość nowopowstających browarów. Z pewnością coraz większą ich część będą stanowiły browary fizyczne, a nie kontraktowe – mówi serwisowi portalspozywczy.pl Mateusz Gulej, główny piwowar Browaru Stu Mostów we Wrocławiu.

- Percepcyjni liderzy będą zwiększać swoją przewagę, budować dystrybucję i docierać do coraz większej liczby konsumentów. Browary kontraktowe, o stabilnej pozycji, będą budowały swoje własne instalacje, tak aby utrzymać stabilność produkcji i odpowiednią jakość swoich wyrobów - dodaje.

Dalsza część artykułu jest dostępna dla subskrybentów Strefy Premium PortaluSpożywczego.pl lub poznaj nasze plany abonamentowe i wybierz odpowiedni dla siebie

Dodając komentarz, oświadczasz, że akceptujesz regulamin forum
  • Bajdek 2017-04-19 10:54:16

    te \"prognozy\" to takie dośc oczywiste. Ale ciekawa ta liczba, że prawie 1600 nowych piw się pojawiło w 2016. 5 nowych piw dziennie! Toż to już nikt tego nie da rady ogarnąć, że o degustowaniu wszystkiego nie wspomnę :-) Ja np. robię co mogę, ale bez uszczerbku dla wątroby więcej niż 10-12 tygodniowo nie będę przecież próbkował :-) (btw - polecam Porter Galicyjski, moje świąteczne odkrycie)

    Odpowiedz
  • Bajdek 2017-04-19 10:57:09

    Te \"prognozy\" to takie dość oczywiste. Ale liczba prawie 1600 nowych piw w 2016 ciekawa. Toż to 5 nowych piwek dziennie! Nikt już nie da rady tego wszystkiego spróbować, nawet największy brainiac wśród blogerów piwnych :-) Ja robię co mogę, ale więcej niż 10-12 tygodniowo też nie dam rady. BTW - polecam Porter Galicyjski z browaru Pilsweizer, moje świąteczne odkrycie...

    Odpowiedz

Powiązane tematy:

Bądź na bieżąco!Subskrybuj nasz newsletter
Obserwuj nas

Logowanie

Dla subskrybentów naszych usług (Strefa Premium, newslettery) oraz uczestników konferencji ogranizowanych przez Grupę PTWP

Nie pamiętasz hasła?

Nie masz jeszcze konta? Kliknij i zarejestruj się teraz!