Browary Regionalne Jakubiak wypuszczą na rynek mocne alkohole
- Autor: portalspozywczy.pl
- Data: 29-10-2014, 11:45

Szukasz magazynu do wynajęcia. Zobacz ogłoszenia na PropertyStock.pl
W najbliższym czasie Browary Regionalne Jakubiak wypuszczą na rynek dwa tysiące butelek porterówki (stara warszawska wódka, która jest subtelną mieszanką portera z destylatem. - Na whisky trzeba poczekać jeszcze około półtora roku - dodaje Marek Jakubiak.
- Chcemy sprzedać kilka tysięcy litrów tego trunku - w różnych odmianach, ale z jednego słodu i jednego gotowania. Jedna beczka whisky ma 200 litrów, ale z naszych obliczeń wynika, że ok. 1/3 odparuje. W tej chwili leżakuje 800 beczek whisky. Na same te opakowania wydaliśmy 1 mln zł - mówi prezes BRJ.
komentarze (0)