Niemal 40 producentów alkoholi uczestniczyło w pierwszym Festiwalu Wódki i Zakąski
- Autor: portalspozywczy.pl/pr
- Data: 23-05-2017, 09:44

Szukasz magazynu do wynajęcia. Zobacz ogłoszenia na PropertyStock.pl
Festiwal Wódki i Zakąski odbył się w warszawskiej Fortecy w dniach 19-20 maja 2017 r. W charakterze prowadzącego imprezę wystąpił dziennikarz, podróżnik i znawca smaków - Robert Makłowicz.
- Idea Festiwalu Wódki i Zakąski narodziła się z obserwacji, jak w innych krajach celebruje się lokalną kuchnię w połączeniu z lokalnymi alkoholami - Hiszpanie mają swoje „tapas”, które łączą z winami, Włosi kulturę „aperitivo”, Francuzi celebrują szampany i koniaki, Portugalczycy organizują festiwal Porto, a na całym świecie spotkać można niezliczone festiwale whisky, wina czy piwa, ze słynnym niemieckim Oktoberfest na czele. My Polacy powinniśmy być dumni z polskiej tradycji i kultury, nie tylko kulinarnej i chwalić się nią całemu światu. Dlatego uważam, że Warszawa, Polska zasłużyła na swoje rodzime tego typu święto - mówi Piotr Popiński, warszawski restaurator, pomysłodawca i organizator Festiwalu Wódki i Zakąski.
komentarze (1)
Dystrybutorów zapraszamy na HURTUM
Odpowiedz