Portal Spożywczy - FMCG, handel, rynek spożywczy

×

Subskrybuj newsletter
portalspożywczy.pl

Zamów newsletter z najciekawszymi i najlepszymi tekstami portalu.

Podaj poprawny adres e-mail
  • Musisz zaznaczyć to pole
Alkohole i używki

Niemiecki browar opracował piwo w proszku

  • Autor: oprac. AW
  • Data: 21-03-2023, 14:50
Browar klasztorny w Neuzelle opracował pierwsze piwo w proszku, które po zmieszaniu z wodą tworzy napój - na razie bezalkoholowy. Jak zapowiadają twórcy nowego produktu, ten wynalazek mógłby znacznie obniżyć koszty transportu.
Niemiecki browar opracował piwo w proszku
Niemiecki browar opracował piwo w proszku; fot. unsplash

Szukasz magazynu do wynajęcia. Zobacz ogłoszenia na PropertyStock.pl

Piwo w proszku: Nowy produkt

Jak poinformował browar w Neuzelle, opracowanie proszku piwnego, zwanego również przez firmę „Piwem Wytrawnym", zajęło dwa lata. Projekt był finansowany przez Federalne Ministerstwo Gospodarki. Zakończenie projektu badawczego planowane jest na lipiec 2023 r. Po tym czasie piwo w proszku mogłoby być sprzedawane na rynku.

- Wiemy też, że miłośnicy klasycznego Pilsa i wszyscy miłośnicy piw rzemieślniczych, zwłaszcza w Niemczech, będą początkowo sceptycznie nastawieni do naszego produktu – powiedział Stefan Fritsche dyrektor zarządzający klasztornego browaru.

Dalsza część artykułu jest dostępna dla subskrybentów Strefy Premium PortaluSpożywczego.pl lub poznaj nasze plany abonamentowe i wybierz odpowiedni dla siebie

komentarze (0)

Dodając komentarz, oświadczasz, że akceptujesz regulamin forum

Powiązane tematy:

Bądź na bieżąco!Subskrybuj nasz newsletter
Obserwuj nas

Logowanie

Dla subskrybentów naszych usług (Strefa Premium, newslettery) oraz uczestników konferencji ogranizowanych przez Grupę PTWP

Nie pamiętasz hasła?

Nie masz jeszcze konta? Kliknij i zarejestruj się teraz!