Piwo przygotowywane jest z myślą o tradycji Dożynek, czyli święta słowiańskiego obchodzonego w okresie równonocy jesiennej w nocy z 22. na 23. września.

Piwo Dożynkowe jest niepasteryzowanym piwem typu lager, wyprodukowane z jasnej odmiany słodu.

Koncepcja piw sezonowych jest przełomem na polskim rynku - to pierwsza linia piw zaplanowana na każdą porę roku, z uwzględnieniem charakterystycznych dla niej świąt. 

W Browarze Okocim warzone są cztery piwa sezonowe.

Od maja do lipca 2013 roku dostępne jest jasne, niefiltrowane piwo Świętojańskie.

Piwo Dożynkowe jest warzone z okazji pierwszych zbiorów i dostępne będzie od sierpnia do października 2103 roku.

Ciemne Piwo Świąteczne z aromatem korzennym będzie dostępne od listopada 2013 roku do stycznia 2014  roku, a ciemne, 4-słodowe piwo Wielkanocne będzie dostępne od lutego do kwietnia 2014 roku.

Szukasz magazynu do wynajęcia. Zobacz ogłoszenia na PropertyStock.pl