Portal Spożywczy - FMCG, handel, rynek spożywczy

Partnerzy portalu
  • partner portalu
  • partner portalu
  • partner portalu
  • partner portalu
  • partner portalu
  • partner portalu
Alkohole i używki

Polacy pokochali piwa mocno chmielone. Styl IPA z browarów rzemieślniczych zyskuje na popularności

  • Autor: portalspozywczy.pl/informacja prasowa
  • Data: 01-10-2020, 10:52
Chmiele nowofalowe podbiły serca piwoszy, a IPA stała się najpopularniejszym stylem piwa warzonego w browarach rzemieślniczych. – Polacy pokochali piwa mocno chmielone, goryczkowe, aromatyczne. Każdego roku odnotowujemy dwucyfrowe wzrosty w tym segmencie – mówi Marek Skrętny, dyrektor marketingu i rozwoju Browaru Amber.
Polacy pokochali piwa mocno chmielone. Styl IPA z browarów rzemieślniczych zyskuje na popularności
Marek Skrętny fot. Browar Amber

Szukasz magazynu do wynajęcia. Zobacz ogłoszenia na PropertyStock.pl

Nowe odmiany chmielu z USA, ale też Nowej Zelandii i Australii od lat cieszą się ogromną popularnością wśród piwowarów i konsumentów. I wszystko wskazuje na to, że tak już zostanie.

Bez chmieli nowofalowych nie byłoby popularności India Pale Ale, stylu królującego w browarach rzemieślniczych. Co więcej nie byłoby polskiej rewolucji piwnej. Duże znacznie ma także sposób chmielenia, w tym chmielenie na zimno.

Dalsza część artykułu (89%) jest dostępna dla zarejestrowanych subskrybentów serwisu, którzy wykupili dostęp do usługi "Strefa premium". lub poznaj nasze plany abonamentowe i wybierz odpowiedni dla siebie

komentarze (0)

Dodając komentarz, oświadczasz, że akceptujesz regulamin forum

Powiązane tematy:

Bądź na bieżąco!Subskrybuj nasz newsletter
Obserwuj nas

Logowanie

Dla subskrybentów naszych usług (Strefa Premium, newslettery) oraz uczestników konferencji ogranizowanych przez Grupę PTWP

Nie pamiętasz hasła?

Nie masz jeszcze konta? Kliknij i zarejestruj się teraz!