Portal Spożywczy - FMCG, handel, rynek spożywczy

Partnerzy portalu
  • partner portalu
  • partner portalu
  • partner portalu
Alkohole i używki

Przemysł whisky nie powinien rezygnować z oznaczania wieku leżakowania

  • Autor: BW, portalspozywczy.pl
  • Data: 16-03-2016, 10:11
Przemysł whisky nie powinien rezygnować z oznaczania wieku leżakowania tego trunku – wynika z raportu o rynku whisky przygotowanego przez firmę Stilnovisti.
Przemysł whisky nie powinien rezygnować z oznaczania wieku leżakowania
Obecnie w Szkocji działa prawie 120 destylarni, z czego siedem otwarto w ciągu minionego roku, a około 40 jest w planach lub w trakcie budowy fot. Stilnovisti

Szukasz magazynu do wynajęcia. Zobacz ogłoszenia na PropertyStock.pl

W związku z trwającym od wielu lat wzrostem popytu na whisky coraz więcej producentów przestaje oznaczać wiek leżakowania whisky w beczkach – no age statement – i wprowadza też coraz młodsze whisky na rynek. Coraz rzadziej butelki posiadają informację o dacie destylacji i jej butelkowania. Dla miłośników whisky deklaracja wieku jest jednak wciąż bardzo istotna.

Zdaniem Dave’a Worthingtona, dziennikarza Whisky Magazyn i Whisky Quarterly, na rynku występuje rzeczywista potrzeba istnienia whisky no age statement i przemysł whisky nie powinien rezygnować z czegoś, co odróżnia szkocką królową alkoholi od innych trunków.

Dalsza część artykułu jest dostępna dla subskrybentów Strefy Premium PortaluSpożywczego.pl lub poznaj nasze plany abonamentowe i wybierz odpowiedni dla siebie

komentarze (0)

Dodając komentarz, oświadczasz, że akceptujesz regulamin forum

Powiązane tematy:

Bądź na bieżąco!Subskrybuj nasz newsletter
Obserwuj nas

Logowanie

Dla subskrybentów naszych usług (Strefa Premium, newslettery) oraz uczestników konferencji ogranizowanych przez Grupę PTWP

Nie pamiętasz hasła?

Nie masz jeszcze konta? Kliknij i zarejestruj się teraz!