Ruszyły Piwna Akademia Książęcego oraz Akademia Czeskiego Servingu
Najlepsi barmani i kelnerzy w Polsce ponownie staną w szranki w ramach Piwnej Akademii Książęcego oraz nowej formule Akademii Czeskiego Servingu marek Pilsner Urquell oraz Kozel. Pierwsze warsztaty w ramach obu wydarzeń odbyły się w stolicy Dolnego Śląska, Wrocławiu. Na ich zwycięzców czeka udział w wielkich finałach wydarzeń, które będą mieć miejsce w grudniu 2019 roku w Warszawie.

20 maja ruszyła III edycja Piwnej Akademii Książęcego. Dzień później - Akademia Czeskiego Servingu 2019.
Piwna Akademia Książęcego to projekt stworzony z myślą o barmanach i kelnerach, którzy odgrywają kluczową rolę w rekomendacji piwa Książęce. Firma po raz trzeci wyruszy w Polskę z ekspertami Akademii Maciejem Chołdrychem i Kubą Wolskim. Do listopada odwiedzi 12 największych miast w Polsce.
Po ośmiu edycjach Akademii Barmańskiej Pilsner Urquell do klasyka gatunku, pilznera prosto z browaru w Pilznie, dołącza ulubione piwo Czechów i jednocześnie najlepiej sprzedający się czeski lager na świecie Velkopopovický Kozel.
Akademia zmienia nazwę na Akademię Czeskiego Servingu. W tej edycji nacisk położono na czeski serving oraz zagadnienia techniczne przydatne w pracy za barem. Duet prowadzących to Sławek Fridel oraz Marcin Ostrowski. Do listopada marka odwiedzi 11 największych miast w Polsce.
Warsztaty odbędą się:
· Piwna Akademia Książęcego, w poniedziałek 3 czerwca w Lublinie,
w lokalu Silence Club przy ul. Idziego Radziszewskiego 8
· Akademia Czeskiego Servingu, wtorek 4 czerwca w Lublinie,
w lokalu Ceska Pivnica przy ul. Grodzkiej 28


Materiał chroniony prawem autorskim - zasady przedruków określa regulamin.