SABMiller i Kompania Piwowarska ostro redukują zużycie wody przy produkcji piwa
- Autor: BW, portalspozywczy.pl
- Data: 24-03-2014, 11:17
Szukasz magazynu do wynajęcia. Zobacz ogłoszenia na PropertyStock.pl
Grupa SABMiller, do której należy Kompania Piwowarska, już w lipcu 2013 roku zrealizowała plan redukcji zużycia wody, który opracowała w ramach swoich priorytetów środowiskowych zrównoważonego rozwoju. W 2008 r. SABMiller zobowiązał się ograniczyć zużycie wody o 25 proc. na hektolitr piwa do 2015 r.
Dzięki zastosowaniu innowacyjnych rozwiązań w browarach i dzieleniu się wiedzą grupa osiągnęła swój cel 22 miesiące przed zaplanowanym terminem. W ujęciu globalnym SABMiller startował z poziomu 4,6 hl wody na 1 hl piwa, by po pięciu latach zejść do wartości 3,5 hl wody na 1 hl piwa.
komentarze (0)