Partnerzy portalu
  • partner portalu
  • partner portalu

SABMiller i Kompania Piwowarska ostro redukują zużycie wody przy produkcji piwa

  • Autor: BW, portalspozywczy.pl
  • Data: 24-03-2014, 11:17
Grupa SABMiller osiągnęła zakładane cele redukcji poziomu zużycia wody wykorzystywanej przy produkcji piwa znacznie wcześniej niż zakładała - 22 miesiące przed zaplanowanym terminem zredukowała ten poziom o 25 proc.

Szukasz magazynu do wynajęcia. Zobacz ogłoszenia na PropertyStock.pl

Grupa SABMiller, do której należy Kompania Piwowarska, już w lipcu 2013 roku zrealizowała plan redukcji zużycia wody, który opracowała w ramach swoich priorytetów środowiskowych zrównoważonego rozwoju. W 2008 r. SABMiller zobowiązał się ograniczyć zużycie wody o 25 proc. na hektolitr piwa do 2015 r.

Dzięki zastosowaniu innowacyjnych rozwiązań w browarach i dzieleniu się wiedzą grupa osiągnęła swój cel 22 miesiące przed zaplanowanym terminem. W ujęciu globalnym SABMiller startował z poziomu 4,6 hl wody na 1 hl piwa, by po pięciu latach zejść do wartości 3,5 hl wody na 1 hl piwa.

Dalsza część artykułu (80%) jest dostępna dla zarejestrowanych subskrybentów serwisu, którzy wykupili dostęp do usługi "Strefa premium". lub poznaj nasze plany abonamentowe i wybierz odpowiedni dla siebie

Dodając komentarz, oświadczasz, że akceptujesz regulamin forum

Powiązane tematy:

Bądź na bieżąco!Subskrybuj nasz newsletter
Obserwuj nas

Logowanie

Dla subskrybentów naszych usług (Strefa Premium, newslettery) oraz uczestników konferencji ogranizowanych przez Grupę PTWP

Nie pamiętasz hasła?

Nie masz jeszcze konta? Kliknij i zarejestruj się teraz!