W Tychach rusza Czarny Baran - nowa destylarnia rzemieślnicza
- Autor: Marcin Młodożeniec (40procent.pl)
- Data: 06-06-2023, 11:17
- Aktualizacja: 10-06-2023, 17:27

Szukasz magazynu do wynajęcia. Zobacz ogłoszenia na PropertyStock.pl
W Tychach rusza Czarny Baran - nowa destylarnia rzemieślnicza
W Tychach uruchomiono nową destylarnię rzemieślniczą, która wprowadza na rynek produkty pod marką Czarny Baran. Specjalizacją destylarni będą alkohole z owoców, a jej premierowym produktem jest okowita z jabłek. Jeszcze tego lata pojawi się także rzemieślniczy gin oraz okowita z moreli. Za projekt odpowiada mała firma rodzinna, którą prowadzą Aleksandra i Paweł Baran.
Decyzja o stworzeniu własnej destylarni zapadła w 2021 roku. Znalezienie odpowiedniego obiektu, wybór sprzętu i sprawy formalne zajęły ponad 18 miesięcy. W efekcie, w marcu 2023 roku, obiekt uzyskał gotowość i odpowiednie zgody do produkcji alkoholu.
komentarze (0)