Portal Spożywczy - FMCG, handel, rynek spożywczy

Partnerzy portalu
  • partner portalu
  • partner portalu
  • partner portalu
  • partner portalu
Alkohole i używki

Wiceprezes Augeo: Rynek cydru i perry w Polsce czekają spore wzrosty

  • Autor: Barbara Woźniak, portalspozywczy.pl
  • Data: 08-05-2015, 10:32
Rynek cydru i perry w Polsce czekają spore wzrosty. W perspektywie pięciu lat sprzedaż tych napojów alkoholowych z jabłek oraz z gruszek może osiągnąć poziom ok. 30-40 mln litrów rocznie – ocenia w rozmowie z serwisem portalspozywczy.pl Piotr Kuc, wiceprezes firmy doradczej Augeo Ventures.
Wiceprezes Augeo: Rynek cydru i perry w Polsce czekają spore wzrosty
fot.shutterstock.com

Szukasz magazynu do wynajęcia. Zobacz ogłoszenia na PropertyStock.pl

- Ze względu niskie nasycenie rynku oraz duże nakłady producentów na marketing, krótkoterminowo rynek cydru i perry czeka z całą pewnością wzrost - mówi serwisowi portalspozywczy.pl Piotr Kuc, wiceprezes zarządu firmy doradczej Augeo Ventures.

- Biorąc pod uwagę możliwości polskiego rynku w perspektywie najbliższych 5 lat sprzedaż cydru i perry może osiągnąć poziom 30-40 mln litrów rocznie - dodaje.

Dalsza część artykułu jest dostępna dla subskrybentów Strefy Premium PortaluSpożywczego.pl lub poznaj nasze plany abonamentowe i wybierz odpowiedni dla siebie

komentarze (0)

Dodając komentarz, oświadczasz, że akceptujesz regulamin forum

Powiązane tematy:

Bądź na bieżąco!Subskrybuj nasz newsletter
Obserwuj nas

Logowanie

Dla subskrybentów naszych usług (Strefa Premium, newslettery) oraz uczestników konferencji ogranizowanych przez Grupę PTWP

Nie pamiętasz hasła?

Nie masz jeszcze konta? Kliknij i zarejestruj się teraz!