Innowacyjne, tradycyjne, wysokiej jakości - takie produkty nagradzamy w konkursie Dobry Produkt, którego organizatorem jest Grupa PTWP, wydawca serwisów portalspozywczy.pl, dlahandlu.pl oraz horecatrends.pl.
Certyfikat Dobry Produkt pomógł wielu nagrodzonym firmom w nawiązaniu współpracy z sieciami handlowymi i zbudowaniu rozpoznawalności marki. Teraz może wesprzeć także produkty Twojej firmy!
Zapraszamy producentów, przetwórców i dystrybutorów żywności, także dla branży HoReCa, do udziału w plebiscycie Dobry Produkt 2023.
Wyboru 15 nagrodzonych firm i produktów dokona grono uznanych ekspertów, szefów kuchni, influencerów kulinarnych oraz dziennikarzy zajmujących się tematyką spożywczą i kulinarną.
Przyznając Certyfikaty Dobry Produkt, Jury nagradza i tym samym wskazuje najciekawsze produkty spożywcze, wyróżniające się jakością, innowacyjnością, ale także tradycyjną i regionalną recepturą, przeznaczone na rynek detaliczny i HoReCa.
Selekcja ekspertów obejmuje produkty zgłoszone do konkursu w pięciu kategoriach:
- Produkt wysokiej jakości - kategoria, w której eksperci oceniają zgodność produktu z dobrymi normami jakości handlowej i pełną przejrzystość w informowaniu konsumenta o składzie i jego wartości odżywczej.
- Innowacyjny produkt - ocenie podlega nowatorski charakter rozwiązań dotyczący procesu produkcji, zastosowanych składników albo dobroczynnego wpływu na organizm ludzki.
- Produkt tradycyjny i regionalny - kategoria, która daje szansę pokazania się produktom niszowym, ale o tradycyjnym i wyrazistym charakterze. Obejmuje produkty, które dzięki wprowadzeniu do szerszej produkcji, przy zachowaniu wysokiej jakości są dostępne dla większej liczby polskich konsumentów.
- Produkt marki własnej - dynamicznie rosnąca kategoria obejmująca towary, produkowane na zlecenie sieci handlowych, pod ich własnym logo.
- Produkt HorecaTrends - kategoria produktów odpowiadających aktualnym trendom kulinarnym i skierowana do odbiorców HoReCa
Logo Certyfikatu Dobry Produkt ma być drogowskazem w gąszczu propozycji i pomagać w dokonaniu jakościowego wyboru. Certyfikat Dobry Produkt daje szansę na wyróżnienie produktu i polecenie go uwadze klientów oraz szefów kuchni.