Portal Spożywczy - FMCG, handel, rynek spożywczy

×

Subskrybuj newsletter
portalspożywczy.pl

Zamów newsletter z najciekawszymi i najlepszymi tekstami portalu.

Podaj poprawny adres e-mail
  • Musisz zaznaczyć to pole

Innowacyjne, tradycyjne, wysokiej jakości - takie produkty nagradzamy w konkursie Dobry Produkt, którego organizatorem jest Grupa PTWP, wydawca serwisów portalspozywczy.pl, dlahandlu.pl oraz horecatrends.pl.

Certyfikat Dobry Produkt pomógł wielu nagrodzonym firmom w nawiązaniu współpracy z sieciami handlowymi i zbudowaniu rozpoznawalności marki. Teraz może wesprzeć także produkty Twojej firmy!

Zapraszamy producentów, przetwórców i dystrybutorów żywności, także dla branży HoReCa, do udziału w plebiscycie Dobry Produkt 2023.

Wyboru 15 nagrodzonych firm i produktów dokona grono uznanych ekspertów, szefów kuchni, influencerów kulinarnych oraz dziennikarzy zajmujących się tematyką spożywczą i kulinarną.

Przyznając Certyfikaty Dobry Produkt, Jury nagradza i tym samym wskazuje najciekawsze produkty spożywcze, wyróżniające się jakością, innowacyjnością, ale także tradycyjną i regionalną recepturą, przeznaczone na rynek detaliczny i HoReCa.

Selekcja ekspertów obejmuje produkty zgłoszone do konkursu w pięciu kategoriach:

  • Produkt wysokiej jakości - kategoria, w której eksperci oceniają zgodność produktu z dobrymi normami jakości handlowej i pełną przejrzystość w informowaniu konsumenta o składzie i jego wartości odżywczej.
  • Innowacyjny produkt - ocenie podlega nowatorski charakter rozwiązań dotyczący procesu produkcji, zastosowanych składników albo dobroczynnego wpływu na organizm ludzki.
  • Produkt tradycyjny i regionalny - kategoria, która daje szansę pokazania się produktom niszowym, ale o tradycyjnym i wyrazistym charakterze. Obejmuje produkty, które dzięki wprowadzeniu do szerszej produkcji, przy zachowaniu wysokiej jakości są dostępne dla większej liczby polskich konsumentów.
  • Produkt marki własnej - dynamicznie rosnąca kategoria obejmująca towary, produkowane na zlecenie sieci handlowych, pod ich własnym logo.
  • Produkt HorecaTrends - kategoria produktów odpowiadających aktualnym trendom kulinarnym i skierowana do odbiorców HoReCa

Logo Certyfikatu Dobry Produkt ma być drogowskazem w gąszczu propozycji i pomagać w dokonaniu jakościowego wyboru. Certyfikat Dobry Produkt daje szansę na wyróżnienie produktu i polecenie go uwadze klientów oraz szefów kuchni.

Zasady użytkowania Certyfikatu Dobry Produkt

Bądź na bieżąco!Subskrybuj nasz newsletter
Obserwuj nas

Logowanie

Dla subskrybentów naszych usług (Strefa Premium, newslettery) oraz uczestników konferencji ogranizowanych przez Grupę PTWP

Nie pamiętasz hasła?

Nie masz jeszcze konta? Kliknij i zarejestruj się teraz!