Wydruk strony Portalu Spożywczego - www.portalspożywczy.pl

Lepszy czas dla producentów mięsa

Na giełdach nadal stosunkowo małe jest zainteresowanie mięsem. Ceny od dwóch tygodni niewiele się zmieniły. Po świętach potaniały jedynie najdroższe surowce - pisze Rzeczpospolita.


Autor: Rzeczpospolita
Data: 05-04-2008, 12:23

Obecnie najbardziej poszukiwane są duże (co najmniej 20 t) partie taniego surowca wieprzowego na eksport. Sporo sprzedaje się za granicę także ćwierci i elementów wołowych.

Za kilka tygodni spodziewane jest ożywienie na rynku mięsa. Wiąże się to w dużej mierze z początkiem sezonu grillowego. Poza tym od trzeciego kwartału analitycy zapowiadają spadek podaży wieprzowiny, a co za tym idzie - wzrost cen.

Źródło: 5-6.04.2008, Rzeczpospolita

© Portal Spożywczy 2021-01-21 09:26:52