Wydruk strony Portalu Spożywczego - www.portalspożywczy.pl

Polsoja wprowadza nowe wędliny sojowe

Polsoja Sp. z o.o. rozszerza portfolio wędlin sojowych o trzy nowe produkty - wędliny sojowe z pieczarkami, wędliny sojowe z papryką oraz wędliny sojowe z ogórkiem.

Podobnie jak obecne już na rynku wyroby, również nowe produkty są podzielone na plastry, tym razem jednak producent zdecydował się na ich mniejszą średnicę, motywując to łatwością i uniwersalnością wykorzystania.

Zmianie nie uległy podstawowe prozdrowotne korzyści spożywania wędlin sojowych: wysoka zawartość białka oraz brak cholesterolu. Produkty są wykonane w 100 proc. z surowców roślinnych. Zawierają białko soi niemodyfikowanej genetycznie oraz białko pszenne, a nie zawierają tłuszczu zwierzęcego, ani konserwantów.

Nowe wędliny sojowe dostępne są w 100-gramowych opakowaniach.



© Portal Spożywczy 2022-05-28 08:33:33